Στη ΝΙΚΗ δεν αποδεχόμαστε τους όρους «Δεξιά και Αριστερά», ξεκαθαρίζει στο «Π» ο βουλευτής Σπύρος Τσιρώνης, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι στο κόμμα μας «πορευόμαστε με τις αξίες της Ρωμιοσύνης».

Επισημαίνει δε ότι «δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με καταχρεωμένα κόμματα που ψήφισαν προδοτικές συμφωνίες, με κόμματα που ψήφισαν νομοσχέδια που διαλύουν την ελληνική κοινωνία και εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό». Επιπλέον θεωρεί αναμενόμενο ότι η ελληνική κοινωνία «όπως δεν ανέχτηκε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι και θα τιμωρήσει αυτούς που τα έβαλαν με τον ιερό θεσμό της οικογένειας».

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα σας αυξημένα ποσοστά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Πού οφείλεται αυτή η αύξηση;

Αρχικά να θυμίσω ότι η ΝΙΚΗ ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και εκεί βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία. Νομίζω ότι είμαστε η μοναδική παράταξη που έδρα της βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, για όσους δεν το γνωρίζουν, η ΝΙΚΗ ιδρύθηκε το 2019, μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Από την ίδρυσή μας έως και σήμερα που μιλάμε, αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του συγκεκριμένου ανοσιουργήματος. Αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει. Παράλληλα, οι Βορειοελλαδίτες έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που άπτονται της ταυτότητάς μας και της παράδοσής μας.

Ποιος είναι ο στόχος της ΝΙΚΗΣ στις ευρωεκλογές;

Η προσπάθειά μας, όπως το έχουμε θέση εξαρχής, είναι μια προσπάθεια πνευματικής αλλά και πολιτικής αφύπνισης των Ελλήνων, ειδικά αυτών που έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο πολιτικό γίγνεσθαι. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές ενεργοποιήθηκε ένα μικρό μέρος αυτών. Στις 9 Ιουνίου, το ποσοστό αυτών θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Γι’ αυτό, αν μου επιτρέπετε, καλούμε τον λαό να μας στηρίξει για να δώσουμε τις μάχες μας, εκτός από το Εθνικό και μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κρατώντας τις αξίες μας ψηλά. Για να αποκτήσει η Ρωμιοσύνη φωνή και να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες της στη γηρασμένη και παραπαίουσα Ευρώπη, που έχει χάσει τον χαρακτήρα της.

Οι δημοσκόποι μετρούν ένα 18% με 20% συνολικά, στα κόμματα της δεξιάς όχθης της ΝΔ. Αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, κρίνετε πως θα υπάρξουν εξελίξεις μετεκλογικά;

Να ξεκαθαρίσω ότι στη ΝΙΚΗ δεν αποδεχόμαστε τους όρους «Δεξιά και Αριστερά» οι οποίοι καθιερώθηκαν μετά τη Γαλλική Επανάσταση. Μένουμε μακριά απ’ αυτούς τους διαχωρισμούς και πορευόμαστε με τις αξίες της Ρωμιοσύνης. Κατανοώντας όμως σε τι αναφέρεστε, σας απαντώ: Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, διαπιστώνουμε μια συνεχή ροή ψηφοφόρων και στελεχών της ΝΔ και άλλων κομμάτων προς το Κίνημά μας. Άνθρωποι που πιστεύουν σε αξίες και δεν θέλουν να χάσουν την ελληνορθόδοξη ταυτότητά τους. Αυτοί οι άνθρωποι διαπιστώνουν καθημερινά ότι οι αξίες που υπερασπίζονται εκφράζονται μόνο από τη ΝΙΚΗ τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, με τις θέσεις του Κινήματος, όσο και σε πρακτικό με την παρουσία μας στη Βουλή. Και αν το πρώτο διάστημα της παρουσίας μας στα κοινά ήταν λίγο διστακτικοί, τώρα κατανοούν ότι μπορούν να μας έχουν εμπιστοσύνη και επίσης ότι η ΝΙΚΗ είναι όντως αυτό που από την αρχή δήλωσε: «Η ένωση των καλοπροαίρετων». Η κυβέρνηση το αντιλαμβάνεται αυτό και γι’ αυτό προσπαθεί να βρει τρόπους να μας αντιμετωπίσει παρατηρώντας τα διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά μας. Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα προκαλέσει και πολιτικές εξελίξεις.

Ο Ελληνισμός αντιδρά στη βίαιη επιβολή της επιχειρούμενης παγκοσμιοποίησης μέσω της woke ατζέντας και του ψευτοπροοδευτισμού. Όπως δεν ανέχτηκε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι και θα τιμωρήσει αυτούς που τα έβαλαν με τον ιερό θεσμό της οικογένειας. Τόσο ο ελληνικός όσο και ο ευρωπαϊκός λαός είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να αντισταθεί στην πολτοποίηση των εθνικών ταυτοτήτων .

Μπορεί να υπάρξει ένα δεξιό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι αντίστοιχο με ένα μέτωπο κεντροαριστεράς, το οποίο επίσης συζητείται, και με ποιους όρους και συνθήκες;

Εξαρχής έχουμε πει ότι η ΝΙΚΗ δεν θα γίνει ποτέ μέρος ενός «γαλάζιου» πατριωτικού ΣΥΡΙΖΑ. Οι «κόκκινες γραμμές» που βάζει ο κάθε πολιτικός σχηματισμός είναι διαφορετικές, δεν έχουν όλοι το ίδιο πράγμα στο μυαλό τους όταν μιλούν για πατρίδα και ο στόχος τους φτάνει μέχρι να μπουν στη Βουλή, κάτι πολύ κοντόφθαλμο. Η προσπάθεια πρέπει να γίνεται επί στέρεης βάσης.

Η άποψή μας επιβεβαιώθηκε στις προηγούμενες εκλογές, όταν κάποια κόμματα προσπάθησαν να συνεργαστούν με γνώμονα την ποσότητα και όχι την ποιότητα. Αυτό που κατάφεραν ήταν το 0,1%+0,3%+0,4%+0,5% να καταλήξει σε 0,5%. Πολλά «εγώ» μαζί δεν κάνουν σίγουρα το «εμείς».

Η «κομματοκρατία» που βιώνουμε, δηλαδή η εμπλοκή του κόμματος στο κράτος, δεν θα πολεμηθεί έτσι εύκολα. Θέλει ισχυρή, συμπαγή ομάδα, με πνεύμα θυσίας και ενότητας, μακριά από καιροσκοπισμούς, αρχηγισμούς και εφήμερες συμμαχίες. Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις για συστράτευση γύρω από τη ΝΙΚΗ, για να δώσουμε όλοι μαζί έναν έντιμο αγώνα και να ξαναπάρουμε την πατρίδα μας πίσω.

Με ποια κόμματα του παρόντος πολιτικού σκηνικού θα μπορούσε η ΝΙΚΗ να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα, αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν;

Στη ΝΙΚΗ αντιμετωπίζουμε όλα τα «μεγάλα» κόμματα σαν ένα, γι’ αυτό τα χαρακτηρίζουμε ως «το κόμμα των πολιτικών κομμάτων». Η ΝΙΚΗ δεν είναι άλλη μια πολιτική πρόταση αλλά μια διαφορετική αντίληψη για την πολιτική. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με καταχρεωμένα κόμματα που ψήφισαν προδοτικές συμφωνίες, με κόμματα που ψήφισαν νομοσχέδια που διαλύουν την ελληνική κοινωνία και εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό.

 

Συνέντευξη στον Γιάννη Σπ. Παργινό

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο