«Τελικά δεν τα έχουμε δει όλα!» ομολογούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης επιφυλάσσει στους συντρόφους του καθημερινά πολλές εκπλήξεις.

Τις προάλλες ο κ. πρόεδρος, με ωραίο κοστούμι και πανέμορφη γραβάτα, παρευρέθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας για την Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τον σεβασμιότατο Ελπιδοφόρο, ζήτησε και ο Κασσελάκης να διαβάσει στα αγγλικά το «Πιστεύω», το «Σύμβολο της Πίστεως». Κάτι στο οποίο οι αριστεροί ή οι αριστερίζοντες δεν μας έχουν συνηθίσει! Και δεν ήταν η μοναδική έκπληξη!

Λίγες ώρες μετά την επιχείρηση του Ιράν με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ, ο ευρισκόμενος στην Αμερική πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ…». Τόνισε επίσης πως «συντάσσομαι με την απόφαση του προέδρου Μπάιντεν!». Τα λεγόμενα αυτά έφεραν, όπως αναμενόταν, αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ! Ουδείς είχε καταλάβει μέχρι και χθες τι ακριβώς έγινε! Είναι αλήθεια ότι υπήρξε σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη στο Ισραήλ. Είχαμε αντιδράσεις τόσο για τα λεγόμενα του κ. προέδρου όσο και για την ανακοίνωση του κόμματος, που καταδίκαζε την ιρανική επίθεση, χωρίς καμία αναφορά στη Γάζα και στην Παλαιστίνη!

Ύστερα από όλο αυτό το… τσουνάμι, ο Κασσελάκης αναγκάστηκε να κάνει «διορθωτική» κίνηση. Έκανε, που λέτε, μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μου φαίνεται στο ΤikΤok, και θέλησε να διορθώσει –να περισώσει πιο σωστά– έστω και κάτι. Όμως πρέπει να πούμε πως η ζημιά είχε γίνει! «Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους την επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού», λέει στη νέα διορθωτική ανάρτησή του ο Κασσελάκης! Η αναφορά του στο «κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια…» ομολογουμένως πηγαίνει… κατευθείαν στην επίθεση των Ισραηλινών στο προξενείο του Ιράν στη Συρία. Τότε, στις αρχές του μήνα, που «κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν Ιρανοί αξιωματούχοι».

Το ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη στην Αμερική θεωρείται από πολλούς ως αποτυχία. Φαίνεται πως οι «δεξιές» δηλώσεις του επηρέασαν πολλούς συντρόφους του, οι οποίοι του… τράβηξαν το αυτί. Γεγονός, πάντως, είναι ότι οι ομογενείς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα κέρδισε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, τον οποίο οι ίδιοι οι ομογενείς είχαν καλέσει από τις αρχές Μαρτίου. Έτσι, μόλις ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ο Γιώργος Αυτιάς «πέταξε» μαζί με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία για τη Νέα Υόρκη, όπου ο κ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπέστη συντριπτική ήττα!

Μία είναι η αλήθεια.

Έρχονται πολλές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, που –όπως φαίνεται– χάνει τη μέχρι τώρα… ταυτότητά του και κάνει στροφή προς την Κεντροαριστερά.

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο