Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, η Ρωσία εξαπέλυσε  «μαζική επίθεση» εναντίον ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός και οι τοπικές αρχές.

«Στη διάρκεια της νύκτας οι Ρώσοι κατακτητές εξαπέλυσαν νέα μαζική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ διάφορων τύπων», επεσήμανε ο στρατός. Συνολικά εκτοξεύθηκαν 34 πύραυλοι εκ των οποίων οι 21 καταρρίφθηκαν, διευκρίνισε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Μία γυναίκα 82 ετών και ένας άνδρας 39 ετών τραυματίστηκαν, η πρώτη σε βομβαρδισμό του πυροβολικού εναντίον της πόλης Νικοπόλ και ο δεύτερος από ρωσικό πλήγμα εναντίον ενεργειακής υποδομής στη γειτονική πόλη Κριοβορίζκα, επεσήμανε στο Telegram ο πρόεδρος του συμβουλίου Άμυνας της Κρίβι Ριχ Ολεξάντρ Βιλκούλ.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας DTEK επεσήμανε ότι τέσσερα από τα θερμοηλεκτρικά της εργοστάσια υπέστησαν ζημιές.

Παράλληλα, η Ρωσία αναχαίτισε 69 ουκρανικά drone στην περιφέρεια Κρασνοντάρ και στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.