Επικίνδυνη παρωδία αντιπολίτευσης από Βελόπουλο, Στίγκα, Νατσιό – Καταστροφική η τακτική πόλωσης από τον Κασσελάκη

Οι τελευταίες εξελίξεις με τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές, τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον ανεξάρτητο Κωνσταντίνο Φλώρο, το χαστούκι στελέχους της Νίκης σε βουλευτή της ΝΔ, τις μεγάλες συλλήψεις οπαδών που κάποιοι ήταν πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής καταδεικνύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δημοκρατική επιλογή ενός κεντροδεξιού ψηφοφόρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο του Κέντρου και της Δεξιάς, γιατί δεν έχει καμία σχέση με τη Δεξιά των νταβατζήδων, των χαστουκιών, των ταγμάτων εφόδου.

Η ΝΔ κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τους Σπαρτιάτες και για την κρυφή ηγεσία την οποία ασκούσε ο Ηλίας Κασιδιάρης και το κόμμα βγήκε εκτός ευρωεκλογών λόγω του νόμου που είχε ψηφίσει η ΝΔ, χωρίς να χαίρει της στήριξης των άλλων κομμάτων.

Δεν λένε «όχι» στα άκρα!

Άλλες «δημοκρατικές» δυνάμεις, όπως για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατέθεσαν υπόμνημα ενώ ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλης, τόνισε ξεκάθαρα ότι είναι καλοδεχούμενες στον ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι των Σπαρτιατών. Τι μας θυμίζει; Μα φυσικά τον ιλαρό τρόπο με τον οποίο και ο Αλέξης Τσίπρας πήγε να «φλερτάρει» με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, το τμήμα Α1 του Άρειου Πάγου «κόβει» πάνω από 14 κόμματα, πολλά με ακροδεξιό περιεχόμενο – ένα από αυτά φέρεται να είναι το κόμμα που θα στήριζε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Την ίδια ώρα καταδεικνύεται η ίδια ακραία ιδεολογική μήτρα που χαρακτηρίζει στελέχη των Σπαρτιατών με στελέχη της Ελληνικής Λύσης. Το επεισόδιο που έγινε στη Βουλή μεταξύ του Βασίλη Γραμμένου και του Κωνσταντίνου Φλώρου δείχνει ότι και στα δύο κόμματα υπάρχουν ακραίοι. Άλλωστε, υπάρχει υλικό που δείχνει τις πολύ σκληρές εκφράσεις του Βασίλη Γραμμένου για τους συγγενείς του Κ. Φλώρου, πριν ο δεύτερος τον γρονθοκοπήσει. Το περιστατικό είναι συνέχεια της κόντρας μεταξύ του Κυριάκου Βελόπουλου και του πατέρα του Κ. Φλώρου, Ευστάθιου, που έφερε την άρση της ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Κατόπιν εορτής

Πριν από λίγες μέρες, στέλεχος της Νίκης είχε χαστουκίσει τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη, το οποίο επικρότησε και ο βουλευτής της κόμματος Νίκος Παπαδόπουλος. Παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Νατσιός καταδίκασε εκ των υστέρων το γεγονός, ήταν ο ίδιος που λίγο καιρό πριν είχε μιλήσει για «μεγάλα χαστούκια» στις εκλογές από την Εκκλησία και την κοινωνία. Ήταν σαν να πριμοδοτούσε και τα αληθινά. Παλαιότερα στο Αμύνταιο, ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός είχε επιτεθεί στον Άδωνι Γεωργιάδη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ ιερέας στην Πάτρα είχε επιτεθεί λεκτικά στην υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Παράλληλα, να πούμε ότι η κυβέρνηση έχει εξαρθρώσει μεγάλο πυρήνα αθλητικής βίας με μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, κάνοντας 160 προσαγωγές και 67 συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού, με την ΕΛ.ΑΣ. να υποστηρίζει ότι υπάρχει άμεση σχέση των συλληφθέντων με μέλη της διοίκησης του Ολυμπιακού. Αυτό, όμως, που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες (ο γνωστός σε όλους «Κοκός») είναι πρόσωπο με μεγάλο ποινικό μητρώο και παρελθόν στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η πατριωτική πολιτική της κυβέρνησης πραγματώνεται με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, ενός προσώπου που παλεύει χρόνια για τα δίκαια της χώρας και του Ελληνισμού στην Αλβανία. Η υποψηφιότητά του έχει αλλάξει τα δεδομένα για τη ΝΔ, αφού πλέον κόβει τις διαρροές και προσδίδει στον προεκλογικό αγώνα εθνικό χαρακτήρα. Συνδυαστικά με τις περιοδείες δημοφιλών υπουργών με δεξιό πρόσημο, όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, η ΝΔ βρίσκεται πλέον σε μία αναθέρμανση των σχέσεών της με το δεξιό ακροατήριο.

Συγχρόνως, έχουν πέσει οι γέφυρες μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Εκκλησίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε εχθές με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας και το κλίμα ήταν θερμό. Οι σχέσεις βαίνουν προς αποκατάσταση, ενώ και η επίσημη Εκκλησία δεν θέλει να έχει σχέση με ακραίους και χαστούκια, ασχέτως τι πιστεύει συγκεκριμένα μερίδα κληρικών.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το αυθεντικό πατριωτικό κόμμα και συνάμα υπεύθυνο ευρωπαϊκό. Έχει προστατέψει την πατρίδα από εθνικούς κινδύνους (φράκτης στον Έβρο, εξοπλισμός, στιβαρή εξωτερική πολιτική που ανάγκασε την Τουρκία σε χαμηλούς τόνους κ.ά.), ενδιαφέρεται για τα δίκαια των Ελλήνων απανταχού (ψήφος των ομογενών, επιστολική ψήφος, υποψηφιότητα του φυλακισμένου Μπελέρη) και προωθεί συνεχώς πολιτικές για προβλήματα της καθημερινότητας όπως η λαθρομετανάστευση, η ασφάλεια του πολίτη, η αθλητική βία. Μετά τον Μητσοτάκη… το πραγματικό χάος στα δεξιά της. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται εκτός δημοκρατικού τόξου, θυμίζοντας εποχή Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

του Σωτήρη Πίκουλα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο