Οι αρχές της Γεωργίας προέβησαν σε αγριο ξυλοδαρμό στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Levan Khabeishvili, αφού πρώτα τον απήγαγαν στην Τιφλίδα.

Η κυβέρνηση της χώρας τιμώρησε τον επικεφαλής του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος επειδή συμμετείχε στις χθεσινές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά του αμφιλεγόμενου νόμου για τους ξένους πράκτορες.

Αφού τον ξυλοκόπησαν βάναυσα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δημοσίευσε φωτογραφίες με το παραμορφωμένο πρόσωπό του στο Τwitter, ενώ τα γεωργιανά ΜΜΕ τον απεικονίζουν στις ιστοσελίδες τους να προσέρχεται σήμερα στο κοινοβούλιο με αναπηρικό αμαξίδιο. Το μισό του πρόσωπό του ήταν, εκτός από πρησμένο, καλυμμένο κσι με γάζες.

Χθες το βράδυ, χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στην μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου της Γεωργίας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο νόμο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση παραπέμποντας σε ρωσικές τακτικές.

Οι Γεωργιανοί πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους, αφού οι βουλευτές αποφάσισαν να προωθήσουν ένα νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες», το οποίο θεωρείται από την αντιπολίτευση και τις δυτικές χώρες ως αυταρχικό, κομμένα και ραμμένο στα μέτρα του καθεστώτος Πούτιν.