Κυριακή του Πάσχα σήμερα και παρά τη συννεφιά, οι Έλληνες από άκρη σε άκρη της χώρας δεν πτοήθηκαν, άναψαν τη φωτιά και έψησαν το αρνί και το κοκορέτσι.

Σε κάθε γειτονιά της πρωτεύουσας, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα- οικογένειες και φίλοι γιόρτασαν το Πάσχα μαζί με καλό πλούσια εδέσματα, κρασί και πολύ κέφι. Στη Βαρβάκειο η μυρωδιά της τσίκνας είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα, προσελκύοντας ακόμη και τους τουρίστες, οι οποίοι έκπληκτοι, αλλά και χαρούμενοι, αντίκριζαν το έθιμο του σουβλίσματος του οβελία.

Αλλά και στην υπόλοιπη χώρα κυριαρχούσε η ίδια διάθεση. Η Λιβαδειά είναι σκεπασμένη από ένα σύννεφο καπνού και η «τσίκνα» απλώθηκε και πέρα από την πόλη, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το ψήσιμο και το γλέντι κρατούν μέχρι αργά το απόγευμα, συνοδεία τοπικής μουσικής και άφθονου κρασιού. Στον δημοτικό «λάκκο», που στήνεται στην περιοχή της Κρύας, προσφέρονται δωρεάν σουβλιστό αρνί, μεζέδες και κρασί στους επισκέπτες και στους παρευρισκόμενους, ενώ συμμετέχουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.

Στην Υπάτη της Φθιώτιδας οι εκδηλώσεις το Πάσχα έχουν ως επίκεντρο το προαύλιο του ναού του Αγίου Νικολάου, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται ντόπιοι και ξένοι για να χορέψουν στους ρυθμούς της ελληνικής δημοτικής παράδοσης. Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα ξεκινούν εκδηλώσεις με έθιμα με ιστορία χρόνων, ενώ στο προαύλιο της εκκλησίας ο παπάς σέρνει τον αναστάσιμο χορό, ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη». Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, σύσσωμος ο πληθυσμός της Υπάτης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής αναβιώνει και κρατάει ζωντανό αυτό το έθιμο. Ακολουθεί λαϊκό πανηγύρι στην πλατεία με άφθονο κρασί και ντόπια ψητά.

Με 16 σούβλες γιορτάζουν το Πάσχα και στην Αράχωβα. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε γιορτινό αναβρασμό, καθώς εκτός από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ανάσταση του Κυρίου, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για το μεγάλο Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του δήμου της περιοχής πάνω από 2.000 σούβλες στήθηκαν στις αυλές των δημοτών στο δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.

Στη Σύμη η δημοτική αρχή του νησιού έβαλε στο γραφικό λιμάνι 20 σούβλες με τον παραδοσιακό οβελία, για να κεράσει τους περίπου 3.000 τουρίστες που έχουν κατακλύσει το νησί. Ανάμεσα τους και πολλοί τουρίστες από την γειτονική Τουρκία, που γιορτάζουν και αυτοί το Ελληνικό Πάσχα.