Οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν στη σύλληψη ενός άντρα, 56 ετών, ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε την έγκυο σύζυγό του, το βράδυ της Τρίτης.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 11 το βράδυ μέσα στο διαμέρισμα που ζει το ζευγάρι, όταν οι γείτονες αντιλήφθηκαν έντονες φωνές και κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν επί τόπου διαπίστωσαν πως ο άντρας ασκούσε βία εις βάρος της 34χρονης γυναίκας και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στην κατάθεσή της η γυναίκα τόνισε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της ενώ αρνήθηκε πως άσκησε βία. Όπως είπε στο δικαστήριο, υπήρξε μια έντονη λεκτική διαμάχη όμως δεν την χτύπησε, όπως κατήγγειλαν οι γείτονες και κατέγραψαν οι αστυνομικοί.

«Είχαμε διαμάχη με λόγια, μιλούσαμε δυνατά, δεν σήκωσε χέρι επάνω μου. Σε δέκα μέρες θα γεννήσω, με περνάει 22 χρόνια, αν σήκωνε χέρι θα με σκότωνε. Δε θα τον άφηνα να με χτυπήσει στην κατάσταση που είμαι. Στο σπίτι ήταν και η μητέρα του. Ο αστυνομικός δεν βρήκε ποτέ ανοιχτή την εξώπορτα, όπως είπε. Δεν ξέρω ποιος κάλεσε την αστυνομία. Είναι ψέματα ότι ο αστυνομικός βρήκε στις 23.30 ανοιχτή την πόρτα, με είδε γυμνή και τον σύζυγό μου να με χτυπάει» κατέθεσε η γυναίκα.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης και το ζευγάρι αποφάσισε να ακολουθήσει τον θεσμό της ποινικής διαμεσολάβησης, ως εκ τούτου ο άντρας αφέθηκε ελεύθερος.