Νέα ποινική δίωξη για σύμβαση που σχετίζεται με την ασφάλεια της λειτουργίας των τρένων.

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσουν οκτώ στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ της περιόδου 2017-2018 προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση που αφορά συμβάσεις συντήρησης τρένων που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο».

Συγκεκριμένα, με παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας , μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής έρευνας, ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για το κακούργημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να μην εκτέλεσαν πλήρως τη σύμβαση συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ. ευρώ αλλά και να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων του ΟΣΕ συνολικού ποσού 2,5 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας για την υλοποίηση ή όχι της επίμαχης σύμβασης δεν πιστοποιήθηκε η εκτέλεση του έργου συντήρησης των τρένων για 5,5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταβληθεί.
Παράλληλα, φέρεται να προέκυψε ότι τα σιδηροδρομικά στελέχη, με συνεχείς παρατάσεις στην έναρξη μίσθωσης ακινήτων, δεν φρόντισαν να εισπραχθούν μισθώματα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.