Η σημερινή επέτειος Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική γιορτάστηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, παρουσία της Υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως. Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία και ο πανηγυρικός της ημέρας στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων, ενώ στη συνέχεια παρέλασαν μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Πολυγύρου, και εκπρόσωποι σχολείων των δήμων της Χαλκιδικής, καθώς και της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, υπό τα εμβατήρια της Φιλαρμονικής του Δήμου Πολυγύρου.

«Τιμούμε σήμερα όλοι μαζί την επέτειο έναρξης του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία τον Μάιο του 1821, εδώ στη Χαλκιδική. Ημέρα τιμής, ημέρα μνήμης, ημέρα εθνικής υπερηφάνειας. Κι αυτό γίνεται μία εποχή που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή. Εμείς, όλοι μαζί, στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα, εθνικής υπερηφάνειας, ανάγκης συνεχούς θωράκισης αξιών, όπως η ελευθερία, η αυτοδιάθεση», ανέφερε η κα Κεραμέως.

«Είμαστε εδώ σήμερα, για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, αυτούς που θυσιάστηκαν, για να είμαστε ελεύθεροι. Πρέπει να έχουμε την ιστορική μνήμη χαραγμένη βαθιά στην ψυχή μας», ανέφερε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ.

Τις εκδηλώσεις εορτασμού της Κήρυξης της Επανάστασης τους 1821, τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων φορέων και συλλόγων.