Νέο μήνυμα στα Σκόπια να σταματήσουν τις λεκτικές προκλήσεις και την έμπρακτη αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έστειλε σήμερα από τη Φλώρινα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αν η νέα ηγεσία των Σκοπίων επιμείνει στην προκλητική ρητορική τότε ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός.

«Είμαι δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονές μας επέλεξαν σε αυτή τη συγκυρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους. Όταν οι Πρέσπες ψηφίστηκαν, η ΝΔ ήταν απέναντι αλλά είχε πει ότι δεν μπορούμε να σκίσουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο μια διεθνή συμφωνία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, στα Σκόπια: σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της συμφωνίας για την ονομασία της χώρας, να γνωρίζουν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός. Και δεν το λέω αυτό με χαρά», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η αντίδραση που υπήρξε από την Κομισιόν στις απαράδεκτες δηλώσεις της Προέδρου έγιναν κατόπιν ελληνικής παρότρυνσης.