Ψήφισε στο κέντρο της Αθήνας η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις 10:20, στο 91ο εκλογικό τμήμα, στο 21ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Ταϋγέτου 60).

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αργότερα θα μεταβεί στο ΚΠΙΣΝ για εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Λίγο μετά τις 10:30  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφιασιά στο 1ο Γυμνάσιο.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο εκλογικό τμήμα συνοδευόμενος από τον γιό του και τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Εισερχόμενος στο εκλογικό τμήμα αρκέστηκε στο να  πει ότι είναι “μια ηλιόλουστη μέρα”

Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας δεν έλειψαν τα πειράγματα του, ενώ  δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το γιο του, Κωνσταντίνο ώς “γούρι” του.

Στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «Ψηφίζουμε για μια ισχυρή Ελλαδα. Οι Ευρωεκλογές έχουν τη δική τους σημασία. Οι εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας. Τα επομενα πεντε χρόνια θα παρθούν μεγάλες αποφάσεις και ως ελλαδα θα πρεπει να μπορούμε να διεκδικήσουμε απο Ευρώπη όσα περισσότερα μπορούμε. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε το βράδυ».

Στέφανος Κασσελάκης

Το εκλογικό του δικαίωμα στο δημοτικό σχολείο της Εκάλης άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Λίγο μετά της 10: οο το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο εκλογικό τμήμα μαζί με τον αδελφό του όπου έφτασε το πρωί της Κυριακής από τις Σπέτσες στο λιμάνι του Πειραιά

Ο κ. Κασσελάκης έμεινε για περίπου δύο λεπτά μέσα στο παραβάν για να ψηφίσει, ενώ συνομίλησε με πολίτες που βρέθηκαν εκεί.

Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα δήλωσε:

«Σήμερα γιορτή της δημοκρατίας επιλέγουμε τι και ποια Ευρώπη θέλουμε, εχει επιρροή η Ευρώπη στις ζωές μας, παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μας να έρθουν και να πάρουν τη ζωή στα χερια τους. Ειμαι συγκινημένος και ευγνώμων για εμπιστοσύνη και αγάπη. Δεσμεύομαι οτι την εμπιστοσύνη του κόσμου δεν θα την προδώσω ποτέ».

Νίκος Ανδρουλάκης

Στην Κρήτη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ– Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε μετά τις 10:00 στο 13ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, εκεί όπου πήγαινε και ο ιδιος σχολείο.

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Σήμερα πάμε όλοι και όλες και ψηφίζουμε για να κοντύνουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για να ψηλώσουμε το μπόι του λαού μας και των αγώνων του με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση των εκλογικών του καθηκόντων.

Κυριάκος Βελόπουλος

Στη Θεσσαλονίκη άσκησε λίγο πριν από τις δέκα το πρωί ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος τελικά δεν θα κατέβει στα γραφείο του κόμματος στην Αθήνα να δει τα αποτελέσματα. Θα κάνει δήλωση από τα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη αργότερα το απόγευμα.

«Είναι πολύ σημαντική αυτή η αναμέτρηση, γιατί παλεύουν δύο πόλοι. Αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες, δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, για την Ελλάδα για τους Έλληνες», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Γιάνης Βαρουφάκης

Στο Παλαιό Φάληρο ψήφισε στις 11 το πρωί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ24 | ανατρεπτική οικολογική Αριστερά Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε σύντομη δήλωσή του μετά την ψηφοφορία ο Γιάνης Βαρουφάκης ανάφερε:

Όσο δεν ψηφίζεις, σε κυβερνούν πιο αδυσώπητα. Γι’ αυτό ψήφισε.

Σε μια Ελλάδα που ερημοποιείται και μια Ευρώπη που παραπαίει, παρακμάζει, καταρρέει ηθικά και γεωστρατηγικά, ψηφίζουμε πανευρωπαϊκά.

Ψηφίζουμε ΜέΡΑ25 εδώ στην Ελλάδα γιατί η χώρα μας ήταν το πιο σαθρό διαμέρισμα αυτής της τοξικής πολυκατοικίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γι’ αυτό άρχισε να καταρρέει ο ελληνικός λαός πρώτος

Σήμερα είναι μια ευκαιρία να αντισταθείς στα αποτελέσματα αυτής της κατάρρευσης τα οποία όπως βλέπουμε πια είναι μόνιμα. Όχι μέχρι το 2060 αλλά μέχρι το 2.600…

Και ταυτόχρονα με τους συντρόφους μας στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία δίνουμε τον αγώνα για να πάψει αυτή η σταδιακή καθίζηση της Ευρώπης σε ένα βούρκο πολέμων, ανέχειας, λιτότητας.

Προχωράμε! Σήμερα κάνουμε ένα μικρό βήμα, μια μικρή στάση σε αυτή τη μεγάλη πορεία για την ανασυγκρότηση ενός μεγάλου σημαντικού χώρου από τον οποίο θα προκύψει ένα καλύτερο μέλλον για όλους εδώ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αλέξης Χαρίτσης

«Σήμερα δίνουμε φωνή στο δίκιο μας. Σήμερα λέμε και στην κάλπη αυτό που λέμε μεταξύ μας καθημερινά, ότι δεν πάει άλλο», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του στο 3ο Δημοτικό σχολείο Καλαμάτας.

«Δεν πάει άλλο με την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν πάει άλλο με την Ευρώπη της λιτότητας και του πολέμου, δεν πάει άλλο με την ακροδεξιά που θέλει να επιβάλλει την ατζέντα της σε όλη την ήπειρο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Τόνισε ότι «η Νέα Αριστερά είναι εδώ και από σήμερα θα είναι και πιο ισχυρή για να συμβάλλει στην αρχή του τέλους της κυβέρνησης της δεξιάς. Για να βάλουμε φραγμό στην άνοδο της ακροδεξιάς, για να δώσουμε ξανά ελπίδα στους αριστερούς, προοδευτικούς πολίτες ότι μπορεί να υπάρχει ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας».

Δημήτρης Νατσιός

Στο Μοσχοχώρι Πιερίας ψήφισε ο πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκλογές είναι η κορυφαία διαδικασία. Εκφράζεται ο, κατά το Σύνταγμα, κυρίαρχος λαός. Θέλουμε και ζητούμε από τον λαό να βοηθήσει την ευγενική προσπάθεια της ΝΙΚΗΣ. Η ΝΙΚΗ αγωνίζεται και θα αγωνιστεί με σθένος και συνέπεια να πατάξει το τέρας της κομματοκρατίας που μολύνει τον τόπο, αν επανέλθει στη γενέτειρα της, στην Ελλάδα, η αληθινή και γνήσια δημοκρατία και να απαλλαγούμε από τα δεσμά της νέας τάξης, που μολύνουν και την πατρίδα μας και την Ευρώπη. Εμπρός, λοιπόν, για τη ΝΙΚΗ, για τη νίκη του ελληνισμού, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της Ρωμιοσύνης».