Την επέκταση του μετρό έως τον Δήμο Περάματος ζητά ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκος, διαμαρτυρόμενος για την απάντηση του εκπροσώπου της Ελληνικό Μετρό ΑΕ στη Βουλή, που υποστήριξε ότι «δεν θεωρείται τεχνικά εφικτό» να ενταχθεί στον σχεδιασμό.

«Η επέκταση είναι ζωτικής σημασίας για το Πέραμα, την υποβαθμισμένη εργατούπολη της συνεχούς αυξανόμενης οικονομικής δραστηριότητας που επιζητεί ίσες ευκαιρίες και αναπτυξιακές προοπτικές με τους υπόλοιπους δήμους του λεκανοπεδίου», τονίζει ο Γ. Λαγουδάκος. Διαμαρτύρεται μάλιστα για το γεγονός ότι η κοινή επιστολή με το αίτημα για επέκτασης της γραμμής του μετρό από τους δημάρχους Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Σαλαμίνας δεν έτυχε απάντησης από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Γ. Λαγουδάκος υπενθυμίζει την αναγκαιότητα για μετρό στην περιοχή, καθώς στην πόλη του Περάματος ζουν 50.000 κάτοικοι, 10.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, διέρχονται 4.000.000 οχήματα και 11.000.000 επιβάτες κατ’ έτος λόγω του μεγαλύτερου και πιο πολυσύχναστου πορθμείου της Ελλάδας, όπως επίσης διέρχονται 10.000 καθημερινά στρατεύσιμοι του Πολεμικού Ναυτικού.