Με τον υδράργυρο να δείχνει τα πρώτα 40αρια, οι οργανωμένες παραλίες βρίσκουν αφορμή να «χτυπήσουν» και αυτές τα δικά τους 40αρια σε ευρώ. Η λύση έχει βρεθεί και ονομάζεται ανοργάνωτη παραλία.

Τρεις οι βασικοί λόγοι και ένας προσωπικής γνώμης για τους οποίους είναι καλύτερα να δροσιστείς σε μια ανοργάνωτη παραλία.

  • Το οικονομικό

Ας μην γελιόμαστε, πλέον χρειάζεσαι έναν μισθό για 3-4 μπάνια σε μια οργανωμένη παραλία. Ειδικότερα στις παραλίες των νοτίων προαστίων, χρειάζεσαι κοντά στα 30-40 ευρώ για δυο ξαπλώστρες με ομπρέλα, τις καθημερινές. Τα σαββατοκύριακα θέλεις κράτηση και περίπου το διπλάσιο ποσό. Σε μια ανοργάνωτη παραλία δεν χρειάζεται να πληρώσεις για την θέση και την σκιά σου. Ένα extra είναι ότι επιλέγεις και που θα κάτσεις.

  • Να φάμε και να πιούμε

Δεν χρειάζεσαι πολλά μόνο ένα ψυγειάκι! Μπορείς να πάρεις ότι πραγματικά θες και έχεις ανάγκη για να ευχαριστηθείς την θάλασσα όπως για παράδειγμα, μπύρες, πολλές μπύρες!! Σε ένα beach bar που έχεις ήδη πληρώσει το σετ ξαπλώστρες θα σκεφτείς αρκετά το να «μην φάω πολύ» ή «μην πιώ πολύ/πολλά», συν ότι σε πολλές έχεις και χρόνο που κάθεσαι γιατί μετά έχουν άλλη κράτηση. Σε αντίθεση με την ανοργάνωτη, όπου έχεις προμηθευτεί τα πάντα από το σπίτι, την κάβα, το super market και από οπουδήποτε αλλού θες και κάθεσαι με τις ώρες να ξεκουράσεις σώμα και μυαλό, να φας και να πιεις με την παρέα σου, την οικογένεια σου ή ακόμα και μόνος σου!

  • Ησυχία

Πολλοί δουλεύουν, αρκετές ώρες την ημέρα ή έχουν γενικά μια κουραστική καθημερινότητα, γιατί λοιπόν η ώρα παραλίας να μην είναι και μια ώρα ησυχίας; Δεν λέμε πως δεν θα βρεις το παιδάκι που ουρλιάζει ή την παρέα με την δυνατή μουσική, αλλά έχεις την δυνατότητα να κάτσεις όπου θες και προτιμάς χωρίς να ακούς τα λεγόμενα «μπάπα μπούπα», όλη την ώρα στην διαπασών!

  • Extra λόγος: Για εμάς

Για εμάς. Όπως ακριβώς το λέει. Οι καλύτερες αναμνήσεις χτιστήκανε εκεί που δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Εκεί που είμασταν εμείς, με τα μαγιό μας, σε μια πετσέτα γεμάτη άμμο, μπύρες κρύες και πατατάκια, μουσική που θέλουμε και ένα ηλιοβασίλεμα να αγκαλιάζει την θάλασσα χωρίς να μας το κρύβει καμία ξαπλώστρα. Εκεί που διαβάζαμε το βιβλίο και παίρναμε μαθήματα ζωής και διαχείρισης άγχους, σε συνοδεία με το κύμα της θάλασσας. Εκεί που δεν ήμασταν οργανωμένοι.