Είναι αλήθεια πως ζούμε σε μια εποχή που οι πολιτικοί προσπαθούν να μας πουν, να μας πείσουν, πως καταπολεμούν με κάθε μέσο και τρόπο την παρανομία. Ενώ οι ίδιοι (οι περισσότεροι) είναι εκείνοι που τη χρησιμοποιούν κατά κόρον. Δηλαδή υπερβολικά! Μέχρι κορεσμού! Κάποτε ζήσαμε μια παρανομία χωρίς προηγούμενο. Θυμάμαι πως είχαν γίνει πολλά «τραπέζια» γι’ αυτό στην τηλεόραση.
«Ε, όχι και να χάσουμε τις εκλογές για ένα κωλόσπιτο»,είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA το 1996, πριν από 28 χρόνια, ο για πολλά χρόνια πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, βουλευτής και υπουργός από τα καλύτερα… «εργαλεία» του Παπανδρέου, ο αείμνηστος φίλος μου Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Αυτή ήταν η απάντηση για τη βίλα που είχε χτίσει την εποχή εκείνη λίγο παράνομα, λίγο νόμιμα ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Εκάλη!
Τη δεκαετία λοιπόν του ’90 το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία. Το θέμα -και μάλιστα το αγαπημένο όπως έγραφαν- που «συγκλόνιζε» τότε τις εφημερίδες ήταν «ο ρόλος της Δήμητρας Λιάνη στη νέα διακυβέρνηση». Όλοι μιλούσαν για τις υπέρμετρες φιλοδοξίες της και το πόσο επηρέαζε τον Ανδρέα. Θα πρέπει να πούμε πως οι πολιτικοί αντίπαλοι της χρέωναν πολλά. Και μεταξύ αυτών ήταν και «η βίλα της οδού Αγράμπελης, η ανέγερση της οποίας σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυριανή» είχε κοστίσει 800 εκατομμύρια δραχμές»!
Τότε που λέτε έσκασε η βόμβα του Βαγγέλη. «Σιγά μη μας ρίξουν για ένα κωλόσπιτο»,είπε. Ποιο σωστά ήταν η ατάκα στην τηλεόραση του αείμνηστου Γιαννόπουλου που έμελλε να γίνει ιστορική!
Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά έρχεται μια άλλη ατάκα και αυτή από τον Σοσιαλιστικό-Αριστερό χώρο, που προσπαθεί να μας πείσει πως μια πισίνα γίνεται για…καλλωπισμό του χώρου, έστω κι αν αυτό απαγορεύεται. Ο λόγος για την πισίνα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο σύντροφος Κασσελάκης, έφτιαξε δίχως να έχει σχετική άδεια στην έπαυλή του στις Σπέτσες. Μάλιστα η πισίνα έγινε όταν οι Σπέτσες με Προεδρικό Διάταγμα του 2016 και αμέσως μετά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) είχαν χαρακτηριστεί «Παραδοσιακός Οικισμός», που απαγόρευε την κατασκευή πισίνας στο νησί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού «έγραψε στα παλιά του υποδήματα» την απόφαση, έδωσε εντολή και έγινε η πισίνα για την οποία σήμερα ο ίδιος ο Κασσελάκης, αφού τόνισε πως όλα δημιουργήθηκαν για το καλό του περιβάλλοντος χώρου, πρόσθεσε: «Αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ».
Μάλιστα! Άρα πρόκειται για μια…γούρνα από αυτές που έχουμε στον Κακόβατο, στο χωριό μου, αλλά και σε κάθε χωριό της Ελλάδος για να «πίνουν νεράκι τα ζα»! Και φυσικά για να πλένουν τα πόδια τους όχι μόνο οι οικοδεσπότες αλλά και οι επισκέπτες του κυρίου προέδρου! Και οι ξαπλώστρες; Καλά ρε Στέφανε, όλα αυτά πιστεύεις στα αλήθεια τώρα πως οι Έλληνες τα…έχαψαν; Τα έφαγαν; Τα κατάπιαν αμάσητα; Ντροπή!

