Αντιτρομοκρατική και Κρατική Ασφάλεια έβαλαν σε κλοιό τρεις περιοχές που έχουν προκύψει από τις πρώτες ερευνητικές δράσεις κι όπου πιστεύεται πως υπάρχουνάλλες γιάφκες της οργάνωσης.
Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για να σχηματιστεί η εικόνα της δράσης που ήθελαν να αναπτύξουν οι νεοτρομοκράτες.
Όπως γράφει ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης στην εφημερίδα «POLITICAL», από τα κινητά θεωρούν πως θα δοθεί η απάντηση για τον κύριο στόχο που θα χτυπούσαν με τη θηριώδη βόμβα που κατασκεύαζαν, αλλά και για το ποιοι ήταν οι συνεργάτες τους. Πόσα μέλη κρύβονται πίσω από τη βασική ομάδα των τεσσάρων; Ποιος είναι ο καθοδηγητής και αρχηγός της ομάδας;
Αναζητούν τους «προμηθευτές»
Οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής έχουν στο επίκεντρο των ερευνών τους και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό: να ανακαλύψουν τη γιάφκα και την πηγή της αγοράς των εκρηκτικών υλών. Η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια έχουν σε κλοιό τρεις περιοχές που έχουν προκύψει από τις πρώτες ερευνητικές δράσεις. Υπάρχει η βεβαιότητα πως οι γιάφκες θα βρεθούν πολύ σύντομα. Υπάρχει η πεποίθηση πως οι συνεργάτες της ομάδας των Αμπελόκηπων, με την τεράστια κινητοποίηση δεκάδων ερευνητών της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΛΑΣ αυτές τις ημέρες, δεν θα αποτολμούσαν τη μεταφορά επικίνδυνων εκρηκτικών υλών ή των αποθηκευμένων
πολεμοφοδίων που θα χρησιμοποιούσαν τις επόμενες ημέρες και ειδικά στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Στους
δρόμους και τις περιοχές που έχουν στο επίκεντρο των ερευνών υπάρχουν όλο το 24ωρο άνδρες και γυναίκες της
Αντιτρομοκρατικής που ψάχνουν τα πάντα. Από μικρά μαγαζιά και στέκια μέχρι και σπίτια υπόπτων. Ελέγχουν κάθε σημείο και «παλιούς γνώριμους» του αντιεξουσιαστικού χώρου για να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη.
Οι υποψίες πως υπάρχουν περισσότερα μέλη στην τρομοκρατική οργάνωση των Αμπελόκηπων έχουν γίνει βεβαιότητα και ένα ακόμη σκέλος της έρευνας είναι η χρηματοδότησή τους. Αυτό που εξετάζεται με μεγάλη προσοχή είναι αν υπάρχουν άλλοι ποινικοί ή «αρχηγοί» από άλλους χώρους.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είναι σε αναμονή για τα στοιχεία που θα προκύψουν από όλες τις τηλεφωνικές συσκευές, αλλά περιμένουν και του 31χρονου άνδρα που συνελήφθη, καθώς φαίνεται να έχουν προκύψει σοβαρά
ευρήματα από το κινητό που παρέδωσε όταν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ. Η συσχέτιση και οι συνομιλίες του μπήκαν στο μικροσκόπιο και σε συνάρτηση με τα όσα έχει ισχυριστεί θα υπάρξουν εξελίξεις. Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, «παραδόθηκε ως αθώα η συσκευή, αλλά κρύβει πολλά ένοχα μυστικά». Για αυτό και περιμένουν με ανυπομονησία την «απολογία» του. Το κινητό που του κατάσχεσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής είναι καταχωρισμένο σε άλλο άτομο που δεν ζει στην Ελλάδα και όπως λένε οι πληροφορίες, έχουν καταφέρει να ανασύρουν ακόμα και διαγραμμένες συνομιλίες από εφαρμογές.

