Το ζήτημα της αναχώρησης του Έλληνα πρέσβη από τη Συρία ήρθε στο προσκήνιο όταν ο Δημήτρης Καιρίδης απηύθυνε ερώτηση στον υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει η «political» τον ρώτησε αν η αποχώρηση έγινε κατόπιν οδηγιών ή ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι πρέσβεις από άλλες χώρες εξακολουθούν να παραμένουν στη Δαμασκό. «Διάβασα ότι ο πρέσβης μας έφυγε από τη Δαμασκό. Δεν ξέρω αν ήταν σε συνεννόηση με το κέντρο ή ήταν δική του πρωτοβουλία. Δεν βλέπω άλλους να φεύγουν και δεν ξέρω αν έχετε να μας πείτε κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.
Ωστόσο, ο κ. Φραγκογιάννης απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Μετά μάθαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν έφυγε ο πρέσβης από την περιοχή και μένει μέχρι οι συνθήκες ασφαλείας να χειροτερέψουν… Άλλα λέει το υπουργείο Εξωτερικών, άλλα η κεντρική κυβέρνηση. Μια συνεννόηση μεταξύ σας δεν βλάπτει, αδέρφια!