12 νεκροί – Δεν υπάρχουν ενδείξεις σαμποτάζ
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα σε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών και εκρηκτικών στη βορειοδυτική Τουρκία, ανακοίνωσαν οι αρχές.
“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 12 εργαζόμενοι είναι νεκροί και 4 νοσηλεύονται”, σημείωσε ο Ισμαήλ Ουστάογλου κυβερνήτης της επαρχίας Μπαλίκεσιρ σε ανάρτησή του στο X. Οι εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική, δήλωσε επίσης ο κυβερνήτης της Μπαλίκεσιρ στο ειδησεογραφικό δίκτυο NTV.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, το εργοστάσιο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη παράγει πυρομαχικά, αλλά και εκρηκτικά που δεν προορίζονται για στρατιωτική χρήση. Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν μεταλλικά στοιχεία και γυαλιά να έχουν σκορπιστεί γύρω από το εργοστάσιο, το οποίο κατέρρευσε εν μέρει λόγω του ωστικού κύματος από την έκρηξη, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας. Πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί μετά την έκρηξη κατασβέστηκε από τους πυροσβέστες και το εργοστάσιο έχει εκκενωθεί πλήρως, σύμφωνα με τον ίδιο.
Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα και ήδη έχει αποκλειστεί η υπόθεση να πρόκειται για πράξη δολιοφθοράς, σύμφωνα με τις ίδιες. Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το πιο κοντινό χωριό, βόρεια της πόλης Μπαλίκεσιρ, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που επικαλείται το AFP.

