Έχουν φτάσει τους 23 οι συλληφθέντες
Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος στη Βόρεια Ελλάδα έφερε στην επιφάνεια τρία κυκλώματα αρχαιοκάπηλων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα (14/3) ενώπιον του Εισαγγελέα.
Οι 14 εκ των συλληφθέντων θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι άλλοι 9 στον εισαγγελέα Σερρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη δράση των συγκεκριμένων κυκλωμάτων και από τότε μπλόκαραν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε παράνομες ανασκαφές ακόμη και κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους. Μάλιστα στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες.
Τα ευρήματα -τα περισσότερα είναι νομίσματα- κατηγορούνται ότι τα διοχέτευαν είτε σε ιδιωτικές δημοπρασίες, είτε σε οίκους του εξωτερικού.
Η αστυνομία μετά από τις έρευνες που πραγματοποίησε, κατάσχεσε πολλά αρχαία νομίσματα, διάφορα άλλα αρχαία αντικείμενα, ανιχνευτές μετάλλων, μέχρι και εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, την οποία φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες ανασκαφές τους.

