Οι συλληφθέντες δέχτηκα διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 119.000 ευρώ
Χειροπέδες σε δύο άτομα στην Αγία Παρασκευή για παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς, τα οποία τα χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα σε κατάστημα στον Γέρακα. Μάλιστα, στους κατηγορούμενους, βεβαιώθηκαν και διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 119.000 ευρώ.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων αναφορικά με τη δράση ατόμων τα οποία δραστηριοποιούνται στην εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιάς στερούμενοι αδείας από την αρμόδια Αρχή, μη τηρώντας συνακόλουθα τους κανόνες ευζωίας τους, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τρία άτομα, εκ των οποίων ένας κτηνίατρος, τα οποία αναζητούνται.
Πως λειτουργούσαν
Ως προς τη μεθοδολογία της δράσης τους, οι κατηγορούμενοι είχαν προβεί στην ανάρτηση, μέσω γνωστής διαδικτυακής ιστοσελίδας αγγελιών, περισσότερων από 86 αγγελιών πώλησης ζώων συντροφιάς, στις οποίες καταχωρούσαν επιχειρησιακούς αριθμούς τηλεφωνικών συνδέσεων, προκειμένου οι υποψήφιοι αγοραστές να έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους.
Στη συνέχεια και αφού έρχονταν σε συμφωνία με τους υποψήφιους αγοραστές για την τιμή πώλησης και τον τόπο της συναλλαγής, οι συλληφθέντες αναλάμβαναν τη μεταφορά των ζώων σε αυτούς, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό επιχειρησιακό όχημα.
Τι βρέθηκε κατά την έρευνα
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σχολή εκπαίδευσης σκύλων, εντοπίστηκαν εγκλωβισμένα σε κλουβιά και περισυλλέχθηκαν:
- 27 σκυλιά από διάφορες ράτσες,
- γάτα ράτσας σφινξ
- γεράκι
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 2 ατζέντες-σημειωματάρια στα οποία κρατούνταν σημειώσεις με προκαταβολές χρηματικών ποσών,
- 29 κενά βιβλιάρια υγείας ζώων,
- επιχειρησιακό όχημα με το οποίο πραγματοποιούνταν οι μεταφορές των ζώων,
- 2 επιχειρησιακές συσκευές τηλεφώνων και
- 3 σύριγγες
Σημειώνεται ότι τα περισυλλεχθέντα ζώα παραδόθηκαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να τύχουν της απαραίτητης προστασίας και φροντίδας.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων-Αρτέμιδος, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.