Την προσωπική της ζωή επιλέγει συνειδητά να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η Κατερίνα Παπουτσάκη. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, όταν η κουβέντα στράφηκε στον σύντροφό της, Θάνο Χατζόπουλο, η γνωστή ηθοποιός απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, εξηγώντας πως δεν επιθυμεί να σχολιάζει δημόσια τέτοια ζητήματα.
«Όλα είναι καλά και είμαι καλά. Δεν μου αρέσει να υπεραναλύω αυτά τα πράγματα», ανέφερε με διακριτικότητα, εμφανώς αμήχανη μπροστά στην ερώτηση για τη σχέση της.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η ηθοποιός μίλησε επίσης για το αυτοάνοσο νόσημα που αντιμετωπίζει, αναφερόμενη στις επιπτώσεις που έχει στην ψυχική και σωματική της υγεία, τονίζοντας ότι η ψυχοσωματική της κατάσταση επηρεάζει την καθημερινότητά της.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο της στη νέα σειρά «Άγιος Έρωτας», όπου υποδύεται τη Χριστίνα. «Η Χριστίνα είναι μια προβληματισμένη γυναίκα. Εμφανίζεται ο Καραμίχος, με τον οποίο έχουμε ξανασυναντηθεί μετά από 20 χρόνια – υπάρχει χημεία και αγάπη ανάμεσά μας. Η ηρωίδα μου έχει ένα παρελθόν με τον Αντρέα. Κάτι της ξυπνά μέσα της… Θα δούμε τι. Περνά δύσκολα, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, και θα φτάσει σε ένα σημείο που θα πρέπει να αναμετρηθεί με τις επιλογές της».
Σχετικά με τα παιδιά της, η Κατερίνα Παπουτσάκη εξήγησε: «Τα παιδιά μου… Είμαστε στην προ-εφηβεία. Αισθάνομαι ότι είμαστε σε αρμονική κατάσταση. Έχει γίνει καλή επιλογή σχολείων. Καλά πάμε. Δυσκολεύομαι με την ποσότητα του χρόνου, έχω και το θέατρο. Ωστόσο, δεν θα είναι για πολύ. Το έχω εξηγήσει στα παιδιά. Η παράστασή μας όμως θα είναι Δευτέρα, Τρίτη και θα έχω τα υπόλοιπα βράδια με τα παιδιά».
Τέλος, αναφερόμενη στο αυτοάνοσο που αντιμετωπίζει, η ηθοποιός τόνισε: «Ανάλογα με την ψυχική κατάσταση, είναι ένα αυτοάνοσο και πώς είσαι ψυχοσωματικά. Είναι κάτι που δεν μπορώ να φάω, σαν να καταπίνω κάτι που με καίει πάρα πολύ, οπότε δεν μπορούσα ούτε το σάλιο μου να καταπιώ. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς, πρέπει από μόνη σου να το φτιάξεις».

