Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/4) σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.
Συγκεκριμένα, άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας εισέβαλλαν στο εστιατόριο σπάζοντας τα παράθυρα, και πέταξαν πυροτεχνήματα.
🚨‼️An Israeli restaurant in Munich, Germany, was vandalized by unknown individuals, and the motives behind the incident remain unclear. pic.twitter.com/DeDcrozH4k
— MOSCOW NEWS 🇷🇺 (@MOSCOW_EN) April 10, 2026
Από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές οι οποίες ωστόσο ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ. «Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, οι βιτρίνες καταστράφηκαν και πυροτεχνικά αντικείμενα ρίχτηκαν μέσα στο εστιατόριο», ανέφερε η γερμανική αστυνομία.
Οι γερμανικές Αρχές έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το «χτύπημα» στο εστιατόριο να είχε αντισημιτικά κίνητρα, ενώ παράλληλα έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, χωρητικότητας 70 θέσεων, δήλωσαν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι δεν είχαν λάβει απειλές πριν από την επίθεση. «Δεν θα μας εκφοβίσουν. Θα ξανανοίξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκριγκόρι Ντράτβα, κουνιάδος του ιδιοκτήτη και υπάλληλος του εστιατορίου.

