Με μια ακόμη ιδιαίτερα επιθετική ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στο ζήτημα των σχέσεων ΗΠΑ – Ιράν, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά τόσο κατά της Τεχεράνης όσο και κατά του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως το Ιράν «παίζει παιχνίδια» με τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, ενώ κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι λειτούργησε ως πολιτικός σύμμαχος της ιρανικής ηγεσίας, δίνοντάς της –όπως ανέφερε– δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην ανάρτησή του, ο Τραμπ χρησιμοποίησε ξανά το πλήρες όνομα του πρώην προέδρου, αναφερόμενος σε εκείνον ως «Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα», ενώ επανέφερε τους ισχυρισμούς του για τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά που, σύμφωνα με τον ίδιο, παραδόθηκαν στο Ιράν «σε ασημένιο πιάτο».
Ο ίδιος τόνισε ότι «το γέλιο θα τους κοπεί σύντομα», υπογραμμίζοντας πως η περίοδος ανοχής απέναντι στην Τεχεράνη έχει πλέον λήξει.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον Τζο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντάς τον «αδύναμο» και κατηγορώντας τον ότι συνέχισε μια πολιτική που, κατά τον Τραμπ, ενίσχυσε το Ιράν αντί να το περιορίσει.
Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:
«Το Ιράν παίζει παιχνίδια με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο εδώ και 47 χρόνια (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!), και τελικά “ανακάλυψαν θησαυρό” όταν ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα έγινε Πρόεδρος. Δεν ήταν μόνο καλός μαζί τους, ήταν και σπουδαίος, πηγαίνοντας στο πλευρό τους, εγκαταλείποντας το Ισραήλ και όλους τους άλλους Συμμάχους, και δίνοντας στο Ιράν μια σημαντική και πολύ ισχυρή νέα πνοή ζωής. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πράσινα μετρητά, που πετούσαν στην Τεχεράνη, τους παραδόθηκαν σε ασημένιο πιάτο. Κάθε τράπεζα στην Ουάσινγκτον, τη Βιρτζίνια και το Μέριλαντ άδειασε – Ήταν τόσα πολλά χρήματα που όταν έφτασαν, οι Ιρανοί κακοποιοί δεν είχαν ιδέα τι να τα κάνουν. Δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τέτοια χρήματα και δεν θα ξαναδεί ποτέ. Τα έβγαλαν από το αεροπλάνο σε βαλίτσες και σακίδια και οι Ιρανοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τύχη τους. Τελικά βρήκαν τον μεγαλύτερο ΚΟΛΑΦΟ από όλους, με τη μορφή ενός αδύναμου και ηλίθιου Αμερικανού Προέδρου. Ήταν μια καταστροφή ως «Ηγέτης» μας, αλλά όχι τόσο κακός όσο ο Νυσταγμένος Τζο Μπάιντεν! Για 47 χρόνια οι Ιρανοί μας «χτυπούν» παταγωδώς, μας αφήνουν να περιμένουμε, σκοτώνουν τον λαό μας με τις βόμβες στο δρόμο, καταστρέφουν διαμαρτυρίες και πρόσφατα εξαφανίζουν 42.000 αθώους, άοπλους διαδηλωτές και γελούν με τη χώρα μας που τώρα ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ. Δεν θα γελούν πια! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ».

