Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, όταν ένοπλοι ληστές εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας, προκαλώντας αναστάτωση σε εργαζόμενους και πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaNow.gr, οι δράστες ήταν τρεις και φέρονται να κρατούσαν πολεμικά όπλα τύπου καλάσνικοφ. Η εισβολή σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, την ώρα που μέσα στην τράπεζα βρίσκονταν υπάλληλοι και πελάτες.
Οι ληστές κινήθηκαν γρήγορα και υπό την απειλή των όπλων απέσπασαν χρηματικό ποσό από το υποκατάστημα. Κατά την αποχώρησή τους, φέρεται να έπεσε στο έδαφος μέρος των χρημάτων, με τους ίδιους να σταματούν για λίγα δευτερόλεπτα προκειμένου να τα περισυλλέξουν πριν διαφύγουν.
Η διαφυγή των δραστών
Μετά τη ληστεία, οι τρεις άνδρες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο ασημί χρώματος και εξαφανίστηκαν προς την περιοχή της Βελίτσας Παρνασσού.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ έχουν στηθεί μπλόκα σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.
Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
Οι αστυνομικές Αρχές συλλέγουν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις των ληστών πριν και μετά την επίθεση.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το ακριβές χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε από το υποκατάστημα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν οργανώσει εκ των προτέρων τη διαφυγή τους από την περιοχή.

