Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή στο Α΄ Νεκροταφείο. Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, είναι η ενίσχυση του Κέντρου Βρεφών «Μητέρα».
Σε κλίμα συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές θα πουν σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού, μία από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.
Η σορός της θα βρίσκεται από τις 11:00 το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ταφή στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.
Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος διατηρούσε στενή προσωπική φιλία με την αγαπημένη ηθοποιό επί σειρά ετών.
Η Μάρω Κοντού άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τις ερμηνείες της στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ανάμεσα στους πιο εμβληματικούς ρόλους της ξεχωρίζει εκείνος της «Ελενίτσας» στην κλασική ταινία Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα, ένας χαρακτήρας που αγαπήθηκε από το κοινό και παραμένει διαχρονικός.
Ιδιαίτερο συμβολισμό έχει και η τελευταία επιθυμία της, όπως γνωστοποίησε η οικογένειά της. Αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν χρηματικό ποσό στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», έναν οργανισμό με τον οποίο η Μάρω Κοντού είχε στενή σχέση, καθώς διετέλεσε πρόεδρός του την περίοδο 2004-2006, προσφέροντας τις υπηρεσίες της με αφοσίωση και κοινωνική ευαισθησία.
Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος μιας σπουδαίας διαδρομής, αλλά και την παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της μία από τις πιο αγαπητές και διαχρονικές πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάματος.

