Χειροπέδες σε έναν από τους δύο φερόμενους ως δράστες – Ο συνεργός του διέφυγε με όχημα και φέρεται να επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό
Επεισοδιακή εξέλιξη είχε αστυνομική επιχείρηση στο Κιλκίς για την εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας τηλεφωνικής απάτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί.
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Σεβαστό Κιλκίς, όταν η Αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση για τη σύλληψη δύο ανδρών που φέρονται να προσπάθησαν να εξαπατήσουν έναν 50χρονο κάτοικο της περιοχής.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο ύποπτοι είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον 50χρονο και του είχαν πει ότι δήθεν όφειλε χρήματα στην ΑΑΔΕ. Στη συνέχεια, του ζήτησαν να αφήσει έξω από το σπίτι του κοσμήματα, λίρες και άλλα τιμαλφή, προκειμένου να τα παραλάβουν για την υποτιθέμενη τακτοποίηση της οφειλής.
Ο 50χρονος κατάλαβε ότι επρόκειτο για απόπειρα απάτης και ενημέρωσε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έστησαν επιχείρηση έξω από το σπίτι του, περιμένοντας την άφιξη των δύο φερόμενων ως δραστών.
Συμπλοκή και καταδίωξη
Όταν οι δύο άνδρες έφτασαν στο σημείο, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ένας από τους δύο υπόπτους συνελήφθη.
Ο δεύτερος, ωστόσο, κατάφερε να επιβιβαστεί στο όχημά του και να διαφύγει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την προσπάθειά του να απομακρυνθεί φέρεται να παρέσυρε και να τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, ενώ τραυματίστηκε επίσης ο 50χρονος.
Μάλιστα, ο οδηγός φέρεται να επιχείρησε να εμβολίσει και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., πριν καταφέρει να διαφύγει από την περιοχή.
Οι δύο αστυνομικοί και ο 50χρονος μεταφέρθηκαν για την παροχή ιατρικής φροντίδας.
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δεύτερο ύποπτο
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον έναν από τους δύο φερόμενους ως δράστες, ενώ ο συνεργός του παραμένει ασύλληπτος και αναζητείται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος ύποπτος φέρεται να κατάγεται από την περιοχή του Τυρνάβου.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζονται όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την επιχείρηση στο Σεβαστό Κιλκίς.

