Περιοριστικοί όροι για τον κατηγορούμενο, ενώ ελεύθερος αφέθηκε και ο καθηγητής Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του Ανακριτή, ο ιατροδικαστής Χανίων που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση της αποκαλούμενης «Μαφίας των Χανίων».
Με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ.
Νωρίτερα είχε απολογηθεί και ο καθηγητής του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Αντιμέτωποι με κατηγορίες για δωροληψία
Οι δύο επιστήμονες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρονται να συνέτασσαν ψευδείς ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εκθέσεις έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό να ευνοήσουν κατηγορούμενους σε ποινικές υποθέσεις και να αλλοιώσουν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία.
Η υπόθεση εντάσσεται στη μεγάλη έρευνα των Αρχών για τη δράση της λεγόμενης «Μαφίας των Χανίων», ενός κυκλώματος στο οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία, συμμετείχαν πρόσωπα από διαφορετικούς θεσμούς, μεταξύ των οποίων επίορκοι αστυνομικοί, δικαστικοί λειτουργοί, κληρικοί και κρατικοί λειτουργοί.
Στο μικροσκόπιο και δικηγόρος
Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, στο επίκεντρο των Αρχών βρίσκεται και δικηγόρος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν ράβδοι χρυσού.
Οι ερευνητές εξετάζουν εάν τα ευρήματα συνδέονται με παράνομες αμοιβές που φέρεται να προέρχονται από τη δράση του κυκλώματος, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης.

