Στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε περισσότερα από 12.000 στρέμματα στην Πάρο βρίσκεται πλέον η διαχείριση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ, με τις προανακριτικές καταθέσεις να αποκαλύπτουν αντικρουόμενες εκδοχές για το ποιος φέρει την ευθύνη για την εναπόθεσή τους στον χώρο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.
Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τη διαχείριση του ΧΥΤΑ υποστηρίζει ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σε σημείο όπου δεν θα έπρεπε να υπάρχουν απορρίμματα. Όπως φέρεται να κατέθεσε, στον συγκεκριμένο χώρο είχαν εναποτεθεί από τον Δήμο Πάρου ανακυκλώσιμα υλικά, κλαδιά, χαρτικά και άλλα απορρίμματα, τα οποία λειτούργησαν ως προσάναμμα, επιταχύνοντας την εκδήλωση και την εξάπλωση της φωτιάς.
Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Πάρου, ο οποίος κατηγορείται για πυρκαγιά από ενδεχόμενο δόλο λόγω της φερόμενης απόθεσης απορριμμάτων σε μη προβλεπόμενο χώρο εντός του ΧΥΤΑ, αρνήθηκε κάθε ευθύνη. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, δεν έχει αρμοδιότητα για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ούτε υπήρχε συγκεκριμένη οδηγία σχετικά με την εναπόθεση απορριμμάτων στο επίμαχο σημείο.
Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

