Εδώ και μέρες έγραφε η εφημερίδα «Political» ότι η Αμαλίας, προφανώς με εντολή Τσίπρα, κινείται σε γραμμή «τσακώσου μόνος σου» και αυτό δεν είναι μια απόφαση της στιγμής, αλλά αφενός επιλογή κυβερνητισμού, αφετέρου «κόκκινη γραμμή» με το παρελθόν.
Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του πιστεύουν ότι η πόλωση και οι καβγάδες στα τηλεοπτικά παράθυρα, η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση χωρίς δομημένα και στέρεα επιχειρήματα μπορεί να αρέσουν σε μια σημαντική μερίδα της κοινωνίας, αλλά έχουν εκλογικό ταβάνι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά το 10% του εκλογικού σώματος.
Γι’ αυτό και ο πρώην πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο in.gr ανέδειξε, για παράδειγμα, τα χρέη του ΠΑΣΟΚ ρωτώντας πώς μπορεί ένα κόμμα με χρέη στις τράπεζες να νομοθετήσει περικόπτοντας τραπεζικά προνόμια, αλλά από εκεί και πέρα ουδέν, όπως λένε στην Αμαλίας.

