Έως την Παρασκευή ολοκληρώνεται η διαδικασία – Περίπου 8.500 δικαιούχοι θα δουν αυξήσεις, μετά την κατάργηση των περικοπών του νόμου Κατρούγκαλου
Στην έναρξη της καταβολής των νέων, αυξημένων συντάξεων χηρείας αναφέρεται σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για την εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την οριστική κατάργηση των περικοπών του νόμου Κατρούγκαλου.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η διαδικασία καταβολής των αυξημένων ποσών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή.
Συνολικά, περίπου 8.500 δικαιούχοι αναμένεται να δουν σημαντική αύξηση στις συντάξεις τους, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και έως τα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την εφαρμογή των συγκεκριμένων περικοπών.
Η εξέλιξη αφορά συνταξιούχους που επηρεάστηκαν από τις μειώσεις στις συντάξεις χηρείας και έρχεται ως αποτέλεσμα της νομοθετικής παρέμβασης για την οριστική αποκατάσταση των συγκεκριμένων ποσών.
Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Στις 3 Ιουλίου είχα ανακοινώσει τη νομοθετική ρύθμιση για την οριστική κατάργηση των περικοπών Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας. Από σήμερα μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των νέων συντάξεων.
Συνολικά 8.500 δικαιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται σημαντικά μέχρι και στα επίπεδα προ της περικοπής που υπέστησαν.
Επιπλέον, περίπου 75.000 συνταξιούχοι δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν αναδρομικά ούτε ένα ευρώ. Ενώ 122.000 συνταξιούχοι που έχουν δύο εθνικές συντάξεις, αυτές διατηρούνται κανονικά.
Ένα πρόβλημα, λοιπόν, που αφορούσε χιλιάδες οικογένειες λύνεται, τώρα, οριστικά, αποκαθιστώντας μία μεγάλη κοινωνική αδικία. Το είπαμε, το κάνουμε!

