Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της 2ης ΕΜΑΚ στους Καταρράκτες Δερματά – Η νεαρή εντοπίστηκε μετά από κατάδυση διασωστών
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μια 18χρονη από λίμνη που έχει σχηματιστεί κάτω από καταρράκτη, στην περιοχή Καταρράκτες Δερματά, στη Δημοτική Ενότητα Μακεδονίδος του Δήμου Βέροιας.
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Αυγούστου, με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος να ενημερώνεται περίπου στις 16:15, έπειτα από κλήση στο 112 από συγγενικό πρόσωπο της 18χρονης.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες με τρία οχήματα από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μακεδονίδος και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, ενώ στο σημείο έσπευσαν και τέσσερις πυροσβέστες της Ομάδας Υποβρυχίων Διασώσεων της 2ης ΕΜΑΚ.
Οι δύτες της 2ης ΕΜΑΚ καταδύθηκαν στη λίμνη και, αφού εντόπισαν την 18χρονη, την ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις της.
Η νεαρή παρελήφθη στη συνέχεια από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο την μετέφερε για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

