Σκληρή απάντηση του πρώην πρωθυπουργού μετά τις αιχμές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – «Δεν αποφασίζει η οικογένεια Μητσοτάκη ποιος διαθέτει τεχνογνωσία για να βλάψει την παράταξη»
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη 90ή ΔΕΘ.
Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις για τον πρώην πρωθυπουργό, απέκλεισε κάθε περιθώριο συνεννόησης μαζί του και, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον κ. Σαμαρά, δήλωσε ότι διαθέτει «τεχνογνωσία στο πώς να κάνει κακό στην παράταξη», εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα την αξιοποιήσει. Παράλληλα, τον κάλεσε να σκεφθεί την υστεροφημία του.
Η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά ήρθε λίγη ώρα αργότερα, με τον πρώην πρωθυπουργό να περνά στην αντεπίθεση και να αμφισβητεί ευθέως το δικαίωμα της οικογένειας Μητσοτάκη να κρίνει ποιος βλάπτει τη Νέα Δημοκρατία.
«Το ποιος διαθέτει τεχνογνωσία για να βλάψει την παράταξη δεν το αποφασίζει η οικογένεια Μητσοτάκη αλλά ο λαός της παράταξης», ανέφερε σε δήλωσή του.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη συνέχεια στην εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όταν, όπως είπε, περίπου 800.000 πολίτες συμμετείχαν στη διαδικασία, και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «περιφρονεί» αυτόν τον κόσμο.
«Όπως τότε, όταν 800.000 Έλληνες εξέλεξαν αρχηγό, με πραγματική τεχνογνωσία για τη διάσωση της χώρας απ’ την πτώχευση. Αυτόν τον λαό περιφρονεί ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε.
«Ας ανησυχεί για τη δική του υστεροφημία»
Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε ευθέως και στην αναφορά Μητσοτάκη περί υστεροφημίας.
«Ας ανησυχεί λοιπόν για τη δική του υστεροφημία», δήλωσε, πριν εξαπολύσει συνολική επίθεση στην κυβερνητική πολιτική.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της «ακρίβειας, της διαφθοράς, της αλαζονείας» και των «απευθείας αναθέσεων», ενώ άσκησε κριτική για την κατάσταση στην περιφέρεια, τη φορολογία και τη μεσαία τάξη.
Στην ίδια δήλωση έκανε αναφορές στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, στην εστίαση, στην εξωτερική πολιτική, στο μεταναστευτικό και στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν και όταν αναφέρθηκε σε μια σειρά υποθέσεων που έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, κάνοντας λόγο για «τον Φραπέ, τον χασάπη, τα Τέμπη και τις υποκλοπές».
«Δεν είναι αυτή η παράταξη»
Ο Αντώνης Σαμαράς έκλεισε την παρέμβασή του αμφισβητώντας ουσιαστικά την πολιτική ταυτότητα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Δεν είναι αυτή η παράταξη, κύριε Μητσοτάκη. Αυτό είναι το κόμμα Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η νέα δημόσια αντιπαράθεση των δύο πρώην πρωθυπουργών και ηγετών της Νέας Δημοκρατίας έρχεται σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία, καθώς ο κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ έθεσε ως στόχο την αυτοδυναμία στις εκλογές της άνοιξης του 2027, ενώ απέρριψε εκ νέου οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με ένα πιθανό κόμμα Σαμαρά.

