Εχει πρόσκληση και για το Βόλο – Στη Θεσσαλία θα βρεθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, με επίκεντρο τα προβλήματα των παραγωγών, τις εκκρεμότητες από τις καταστροφές του Daniel και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νέα γενιά
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και επίσκεψη στον Βόλο, έπειτα από πρόσκληση νέων της πόλης.
Την περιοδεία ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός μέσω των κοινωνικών δικτύων, απαντώντας στο ερώτημα: «Αλέξη, είδαμε ότι πήγες στην Κρήτη, στον Βόλο πότε θα έρθεις;».
«Πρόθεσή μου είναι να γυρίσω όλη την Ελλάδα», ανέφερε, προσθέτοντας: «Λίγη υπομονή, θα τα πούμε από κοντά. Δευτέρα και Τρίτη θα ’μαι Θεσσαλία και η στάση στον Βόλο… έκλεισε».
«Αλέξη, είδαμε ότι πήγες στην Κρήτη, στον Βόλο πότε θα έρθεις;»
Πρόθεσή μου είναι να γυρίσω όλη την Ελλάδα.
Λίγη υπομονή, θα τα πούμε από κοντά. Δευτέρα και Τρίτη θα ‘μαι Θεσσαλία και η στάση στο Βόλο… έκλεισε.
Τιμή μου να με προσκαλούν νέα παιδιά στον τόπο τους. Η «ελπίδα της κοινωνίας» που οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη τους έχουν σχεδόν απαγορεύσει να ελπίζουν και να ονειρεύονται και αυτό είναι έγκλημα.
Αλλά η δύναμη της νιότης, η έμφυτη αντίδραση στην αδικία και τις ακραίες ανισότητες δεν φυλακίζεται, ψάχνει πάντα διέξοδο. Το μήνυμα έρχεται δυνατά από τη Γαλλία και όχι μόνο.
Οι νέοι βγαίνουν μπροστά και ξεσηκώνουν την κοινωνία απέναντι στις αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που με την ακρίβεια, τις ακραίες ανισότητες, τη στεγαστική κρίση, την απόλυτη κυριαρχία της λογικής της αγοράς, μετατρέπουν σε αναλώσιμο εμπόρευμα την ίδια τους τη ζωή και τους οδηγούν σε αδιέξοδο.
Και μέχρι να εξασφαλίσουν «στέγη και τροφή, μια ιδέα στεγανή που να μην μπάζει κρύο», δεν θα το βάλουν κάτω. Χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δόθηκε.
Το είδα και στην Κρήτη. Η εμπειρία ήταν πολύτιμη. Τίποτα και κανείς δεν υποκαθιστά την επαφή και τις ουσιαστικές συζητήσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας, τις αγωνίες και τις προσδοκίες με τους καθημερινούς κανονικούς ανθρώπους.
Είπαμε «από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία». Γιατί η ουσιαστική αλλαγή δεν έρχεται ποτέ από τα πάνω. Πάντα από τα κάτω ξεκινά και στο τέλος νικάει.
Επόμενος σταθμός λοιπόν, η ρημαγμένη Θεσσαλία από το Daniel και την κυβερνητική αδιαφορία και τον εμπαιγμό. Για αληθινές κουβέντες με τους ανθρώπους της παραγωγής και της δουλειάς, αυτοψίες στις κατεστραμμένες καλλιέργειες και στα έργα, που έχουν μείνει στο «θα» με συνεχείς παρατάσεις και καθυστερήσεις, συγκεκριμένες λύσεις και σχέδια για την ανάπτυξη του Κάμπου. Τόπος ευλογημένος, που θα επισφραγίσουμε την νέα κοινωνική συμφωνία όχι με ρακή, αλλά με… τσίπουρο.
— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) October 18, 2026
«Οι νέοι βγαίνουν μπροστά»
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τιμητικές τις προσκλήσεις νέων ανθρώπων να επισκεφθεί τον τόπο τους και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές της έχουν περιορίσει δραματικά τη δυνατότητα της νέας γενιάς να ελπίζει και να σχεδιάζει το μέλλον της.
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις στη Γαλλία, συνέδεσε την κοινωνική δυσαρέσκεια με την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση και τις οξυμένες ανισότητες.
«Οι νέοι βγαίνουν μπροστά και ξεσηκώνουν την κοινωνία απέναντι στις αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δόθηκε».
Συναντήσεις με παραγωγούς και αυτοψίες στον Κάμπο
Για τη Θεσσαλία, ο πρώην πρωθυπουργός περιέγραψε μια περιοχή που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις πληγές του Daniel, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση αδιαφορία, καθυστερήσεις και εμπαιγμό.
Κατά την επίσκεψή του προγραμματίζει συζητήσεις με εργαζομένους και ανθρώπους της παραγωγής, καθώς και αυτοψίες σε κατεστραμμένες καλλιέργειες και έργα που, όπως υποστηρίζει, παραμένουν ανολοκλήρωτα. Παράλληλα, θέτει ως στόχο την παρουσίαση και συζήτηση συγκεκριμένων προτάσεων για την ανάπτυξη του θεσσαλικού Κάμπου.
Μετά την πρόσφατη παρουσία του στην Κρήτη, επανέλαβε τη σημασία της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες και το σύνθημα «από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία».
Κλείνοντας την ανάρτησή του, έδωσε και έναν τοπικό τόνο στην επικείμενη περιοδεία, γράφοντας ότι στη Θεσσαλία η «νέα κοινωνική συμφωνία» θα επισφραγιστεί «όχι με ρακή, αλλά με… τσίπουρο».

