Πώς τον «ξετρύπωσαν» οι αστυνομικοί πριν διαφύγει στη Βουλγαρία
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κρατείται ο 49χρονος Τούρκος που συνελήφθη το πρωί στον ορεινό όγκο της Ροδόπης για το προ ημερών επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιστατικό από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκε ποινική δίωξη.Κατά πληροφορίες, η δικογραφία περιλαμβάνει τόσο τον 49χρονο που φέρεται να πυροβόλησε όσο και τους δύο συμπατριώτες του που επέβαιναν στο ίδιο όχημα (τύπου τζιπ), με οδηγό τον πρώτο.
Η εισαγγελέας πρωτοδικών απήγγειλε ποινική δίωξη εις βάρος του 49χρονου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία (σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα). Όσον αφορά του άλλους δύο που παραμένουν ασύλληπτοι και αναζητούνται, η δίωξη αφορά την πράξη της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εναντίον των τριών εμπλεκόμενων προσώπων αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από την 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση. Ο 49χρονος είναι προγραμματισμένο να οδηγηθεί τη Δευτέρα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση του εντάλματος και ακολούθως θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας.
Είχε προηγηθεί, πρωινές ώρες σήμερα, ο εντοπισμός και η σύλληψή του στο χωριό Κάτω Βυρσίνη, στην ορεινή Ροδόπη. Ο ίδιος φαίνεται να κρυβόταν σε παράπηγμα, ενώ τα προηγούμενα 24ωρα εκτιμάται πως αναζητούσε τρόπο να περάσει, μέσα από δύσβατα μονοπάτια, στη Βουλγαρία. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος είχαν στήσει μπλόκα στην περιοχή και χρησιμοποίησαν ακόμη και drones για την επιχείρηση σύλληψής του.
Χθες το απόγευμα έφτασαν κοντά στο χωριό, αλλά με δεδομένο ότι έχει ελάχιστους κατοίκους, η παρουσία αγνώστων θα γινόταν αμέσως αντιληπτή. Προτίμησαν να από απόσταση ασφαλείας να σηκώσουν ένα drone και να παρακολουθούν τις κινήσεις του 49χρονος κακοποιού. Αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπήρχε άλλος συνεργός, σήμερα τα ξημερώματα αποφάσισαν και έκαναν την επιχείρηση. Έτσι στις 05:30 τα ξημερώματα αστυνομικοί της ΕΚΑΜ μπήκαν στην καλύβα και έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τον Τούρκο καταζητούμενο ακινητοποιώντας τον. Να σημειωθεί ότι συλληφθείς ζει νόμιμα στην Ελλάδα, καθώς του έχει χορηγηθεί άσυλο από το 2023 που έληγε τον Ιανουάριο του 2028. Τον Ιούνιο του 2019 και τον Δεκέμβριο του 2018 είχε συλληφθεί για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Ο 49χρονος καταζητείται στην χώρα τους για εμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων, παράβαση του νόμου περί όπλων και απόδραση.
Ο συλληφθείς υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου εγκατέλειψε το τζιπ το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε δύσβατο αγροτικό δρόμο, περίπου 2 χλμ έξω από τη Γερακαρού Θεσσαλονίκης.
Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

