Κακούργημα θανατηφόρας έκθεσης διά παραλείψεως – Τον τελικό λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο
Την παραπομπή σε δίκη των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της Κυριακής Γρίβα ζητά με πρότασή του ο αρμόδιος Εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση με σχετικό βούλευμα.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούνται για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης από υπόχρεο διά παραλείψεως. Πρόκειται για την επόπτρια του τμήματος, την αξιωματικό υπηρεσίας, τον τηλεφωνητή και τον σκοπό του αστυνομικού τμήματος.
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της κρίσης από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί για το εάν θα προχωρήσει η παραπομπή τους σε δίκη.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις απολογίες τους τον περασμένο Νοέμβριο, και στους τέσσερις κατηγορούμενους είχε επιβληθεί ο ίδιος περιοριστικός όρος, δηλαδή η υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

