Στο «κίτρινο» του χάρτη επικινδυνότητας της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται 11 περιοχές της χώρας καθώς διατρέχουν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου.
Αυτές είναι οι εξής:
- Αττική
- Εύβοια
- Λέσβος
- Χίος
- Ψαρά,
- Σάμος,
- Ικαρία,
- Κάρπαθος,
- Κάσος,
- Ηράκλειο,
- Λασίθι
⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥 για αύριο Πέμπτη 18/06
🟡 Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε:
📍 #Αττική και περιοχές #Εύβοια
📍 #Λέσβο #Χίο #Ψαρά #Σάμο #Ικαρία #Κάρπαθο #Κάσο
ℹ️ https://t.co/rAEzmqBTXX@CivPro_GR @112Greece@hellenicpolice pic.twitter.com/7AytPC11sK
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 17, 2026
Τι συνιστά η Πολιτική Προστασία για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

