Τα αιτήματα που φέρεται να έκανε για το κελί της, η γιόγκα και όσα αναφέρονται για την καθημερινότητά της στις φυλακές
Νέα στοιχεία για την καθημερινότητα της Ιωάννας Γάκα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού έρχονται στη δημοσιότητα, με δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές να μεταδίδουν πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της και τα αιτήματα που φέρεται να έχει διατυπώσει.
Η 56χρονη γιατρός φέρεται να κρατείται μόνη της σε κελί στον πρώτο όροφο των γυναικείων φυλακών, το οποίο διαθέτει δικό του ντους, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται καρτοτηλέφωνο.
Οι περισσότερες πληροφορίες για την καθημερινότητά της δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από τις σωφρονιστικές αρχές και αποδίδονται σε δημοσιογραφικές πηγές.
Από το βάψιμο στον βιολογικό καθαρισμό
Σύμφωνα με όσα έχουν μεταδοθεί, ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθεσε η Ιωάννα Γάκα αφορούσε την κατάσταση του κελιού της.
Η 56χρονη φέρεται να ζήτησε να γίνουν εργασίες στον χώρο, μεταξύ των οποίων βάψιμο και επισκευές στη ντουζιέρα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε να πραγματοποιηθεί και βιολογικός καθαρισμός του κελιού.
Παράλληλα, φέρεται να της επετράπη να χρησιμοποιεί υποαλλεργικό μαξιλάρι και ειδικό στρώμα ή ανώστρωμα. Αντίθετα, δεν της επετράπη, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να κρατήσει μαζί της βαλίτσα.
Γιόγκα μέσα στο κελί
Παρά τις νέες συνθήκες, η Ιωάννα Γάκα φέρεται να προσπαθεί να διατηρήσει κάποιες από τις συνήθειες που είχε πριν από την κράτησή της.
Μία από αυτές είναι η γιόγκα, την οποία, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, κάνει μέσα στο κελί της.
Η συγκεκριμένη συνήθεια, μαζί με τα αιτήματα που της αποδίδονται για τις συνθήκες του χώρου, φέρεται να έχει προκαλέσει σχόλια μεταξύ άλλων κρατουμένων.
«Η κυρία από τις Βερσαλλίες» και «η κόμισσα του Ψυχικού»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, άλλες κρατούμενες φέρεται να έχουν δώσει στην 56χρονη δύο χαρακτηριστικά προσωνύμια, αποκαλώντας την «κυρία από τις Βερσαλλίες» και «κόμισσα του Ψυχικού».
Τα προσωνύμια αποδίδονται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στα αιτήματα και στη συμπεριφορά που της καταλογίζονται από τις πρώτες ημέρες της κράτησής της.
Πρόκειται, ωστόσο, για πληροφορίες που μεταδίδονται από δημοσιογραφικές πηγές και όχι για στοιχεία που έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες σωφρονιστικές αρχές.
Τι αναφέρεται για τα τραγούδια του Γιώργου Μαζωνάκη
Ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στη φερόμενη αντίδραση της Ιωάννας Γάκα όταν στους κοινόχρηστους χώρους ακούγονται τραγούδια του Γιώργου Μαζωνάκη.
Σύμφωνα με όσα έχουν μεταδοθεί, η 56χρονη φέρεται να καλύπτει τα αυτιά της με πετσέτες όταν ακούγεται η μουσική του τραγουδιστή. Ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι καλύπτει παράλληλα και τα μάτια της.
Και αυτή η πληροφορία, πάντως, προέρχεται από δημοσιογραφικές αναφορές και δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.
Διαφορετικές ώρες προαυλισμού
Οι πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί αναφέρουν ακόμη ότι για την Ιωάννα Γάκα ακολουθείται διαφορετικό πρόγραμμα προαυλισμού, ώστε να περιορίζεται η επαφή της με τις υπόλοιπες κρατούμενες.
Φέρεται να βγαίνει από το κελί της δύο φορές την ημέρα, για περίπου 40 λεπτά κάθε φορά, σε διαφορετικές ώρες από τον γενικό πληθυσμό των φυλακών.
Η εικόνα που προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα είναι εκείνη μιας καθημερινότητας με περιορισμένη επαφή με άλλες κρατούμενες, αυξημένα μέτρα προστασίας και προσπάθεια διατήρησης ορισμένων προσωπικών συνηθειών.

