Κακουργηματική δίωξη στον δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Στη ΜΕΘ το θύμα
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 16χρονος που χθες βράδυ μαχαίρωσε με φαλτσέτα τον 23χρονο αδελφό του στο σπίτι τους στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.
Ο εισαγγελέας άσκησε βάρος του κακουργηματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων από πρόσωπο που οπλοφορεί, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στη συνέχεια ο 16χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 2ο τακτικό ανακριτή από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος φέρεται να απέδωσε την αιματηρή επίθεση βάρος του αδερφού του σε «οργή». Συγκεκριμένα, τα πρώτα λόγια που φαίνεται να είπε όταν βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ήταν ότι «έχω συσσωρευμένη οργή μέσα μου, Πρώτα αυτός με έβρισε και εγώ αντέδρασα. Δεν κατάλαβα πώς κατέληξε έτσι».
Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

