Κόσμος

Πείνα και στη Βρετανία

Μία δραματική έκκληση προς την βρετανική κυβέρνηση απηύθυνε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, με κύριο αίτημα να γίνουν πολλά περισσότερα στον τομέα της επισιτιστικής αρωγής, μετά τη δημοσιοποίηση μίας άκρως ανησυχητικής έκθεσης για την κατάσταση στη χώρα.

Ειδικότερα, ο Τζάστιν Ουέλμπι παρενέβη έπειτα από επίσης μία παρέμβαση ομάδας βουλευτών , οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επισκέπτονται τα κέντρα διανομής επισιτιστικής αρωγής.

Σύμφωνα με το Τράσελ – Τραστ, μία από τις σημαντικότερες ενώσεις διαχείρισης τραπεζών τροφίμων, ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια σε τρόφιμα αυξήθηκε από 128.697 το 2011/2012 σε 913.138 το 2013/2014.

Σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ‘’Mail on Sunday’’, ο Ουέλμπι συγκρίνει την κατάσταση των προσφύγων σε  κάποιο καταυλισμό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με την κατάσταση μιας οικογένειας την οποία συνάντησε σε τράπεζα τροφίμων της Βρετανίας.

«Πιστεύω πως η κατάστασή της προκαλεί μεγαλύτερο σοκ», υπογράμμισε ο πνευματικός ηγέτης των, αναφερόμενος στην περίπτωση της βρετανικής οικογένειας. «Ήταν λιγότερο σοβαρή, όμως βρίσκονταν εδώ», πρόσθεσε.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa