Κόσμος

Πείνα και στη Βρετανία

Μία δραματική έκκληση προς την βρετανική κυβέρνηση απηύθυνε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος  του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, με κύριο αίτημα να γίνουν πολλά περισσότερα στον τομέα της επισιτιστικής αρωγής, μετά τη δημοσιοποίηση μίας άκρως ανησυχητικής έκθεσης για την κατάσταση στη χώρα.

Ειδικότερα, ο Τζάστιν Ουέλμπι παρενέβη έπειτα από επίσης μία παρέμβαση ομάδας βουλευτών , οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επισκέπτονται τα κέντρα διανομής επισιτιστικής αρωγής.

Σύμφωνα με το Τράσελ – Τραστ, μία από τις σημαντικότερες ενώσεις διαχείρισης τραπεζών τροφίμων, ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια σε τρόφιμα αυξήθηκε από 128.697 το 2011/2012 σε 913.138 το 2013/2014.

Σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ‘’Mail on Sunday’’, ο Ουέλμπι συγκρίνει την κατάσταση των προσφύγων σε  κάποιο καταυλισμό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με την κατάσταση μιας οικογένειας την οποία συνάντησε σε τράπεζα τροφίμων της Βρετανίας.

«Πιστεύω πως η κατάστασή της προκαλεί μεγαλύτερο σοκ», υπογράμμισε ο πνευματικός ηγέτης των, αναφερόμενος στην περίπτωση της βρετανικής οικογένειας. «Ήταν λιγότερο σοβαρή, όμως βρίσκονταν εδώ», πρόσθεσε.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER