Κρύο και μποφόρ με βροχές αλλά ακόμη και χιόνια
Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο με χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας. Την ίδια ώρα, θα υπάρχουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο με οκτώ μποφόρ. Ωστόσο, το Σάββατο θα υπάρξει περισσότερη ηλιοφάνεια.
Την Κυριακή, ο καιρός αναμένεται να «βαρύνει» ακόμη παραπάνω με περισσότερες βροχές σε Θεσσαλία, Αιγαίο και Κρήτη, ενώ στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι ενδέχεται να φτάσουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ.
Τη Δευτέρα, το πρόσωπο του καιρού αλλάζει ραγδαία με επιστροφή στην άνοιξη και απότομη άνοδο της θερμοκρασίας.
Σάββατο
Στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και τις πρωινές ώρες στα νότια πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7, τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 15 με 17, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και τοπικά στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Κυριακή
Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις, το μεσημέρι – απόγευμα, στα ηπειρωτικά και τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα ορεινά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5 τοπικά 6, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

