Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας
Ένας 70χρονος Έλληνας τουρίστας βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Αττάλεια της Τουρκίας, προκαλώντας αναστάτωση τόσο στους συνταξιδιώτες του όσο και στις τοπικές αρχές.
Ο άτυχος άνδρας είχε φτάσει στην τουρκική πόλη στις 21 Ιουνίου, συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πρωί της Τετάρτης προκάλεσε ανησυχία το γεγονός ότι δεν είχε εμφανιστεί για την προγραμματισμένη αναχώρηση της ομάδας, ενώ δεν απαντούσε στις επανειλημμένες κλήσεις του συνοδού της εκδρομής.
Η ανησυχία που οδήγησε στην ανακάλυψη
Μπροστά στην απουσία οποιασδήποτε επικοινωνίας, ο υπεύθυνος του γκρουπ ενημέρωσε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.
Λίγη ώρα αργότερα, εργαζόμενοι του καταλύματος και ο συνοδός της εκδρομής εισήλθαν στο δωμάτιο, όπου εντόπισαν τον 70χρονο χωρίς τις αισθήσεις του.
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο και αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο οι διασώστες διαπίστωσαν ότι ο άνδρας είχε ήδη καταλήξει.
Σε εξέλιξη οι έρευνες
Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε αυτοψία στον χώρο και ξεκίνησαν έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια, ενώ όλες οι πιθανότητες εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η σορός μεταφέρθηκε στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Αττάλειας, όπου θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς οδήγησε στον θάνατό του.
Αναμένονται απαντήσεις
Οι επίσημες απαντήσεις αναμένεται να δοθούν μετά την ολοκλήρωση των ιατροδικαστικών και εργαστηριακών εξετάσεων.
Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες διαδικασίες μέσω των ελληνικών προξενικών αρχών για την ενημέρωση των συγγενών του και τον επαναπατρισμό της σορού στην Ελλάδα.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε άλλα περιστατικά θανάτων ξένων επισκεπτών που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Αττάλειας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να προκύπτει κάποια σύνδεση μεταξύ των υποθέσεων.

