Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι εξακολουθούν να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.
Με ενισχυμένες δυνάμεις συνεχίζεται η μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βοιωτία, όπου επιχειρούν πλέον 420 πυροσβέστες, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και 120 οχήματα.
Από αέρος συνδράμουν 19 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, με τους πιλότους να αξιοποιούν τη θάλασσα για υδροληψίες όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Τρία μέτωπα παραμένουν ενεργά
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα.
Οι φλόγες κινούνται προς την Αγία Παρασκευή και τον Μύτικα, ενώ στη Βοιωτία οι δυνάμεις επικεντρώνονται στις περιοχές της Δομβραίνας και της Λιβαδόστρας.
Συνεχίζονται τα μηνύματα του 112
Νέα ειδοποίηση μέσω του 112 εστάλη το μεσημέρι στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, του Κρύου Πηγαδιού και του Αγίου Νεκταρίου Αττικής, καλώντας τους να κινηθούν προς τα Βίλια.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης υδροφόρες, μηχανήματα έργου, η ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ.
Πυρκαγιές και σε Αιγιαλεία και Λάρισα
Ενεργά παραμένουν δύο μέτωπα και στην Αιγιαλεία, στις περιοχές Νέος Ερινεός και Αρραβωνίτσα, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς.
Παράλληλα, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κυρά Φαρσάλων στη Λάρισα, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν για την κατάσβεσή της, ενώ έχει ξεκινήσει και έρευνα για τα αίτια εκδήλωσής της.

