H 24χρονη Δήμητρα Κλεισάρη είναι από την Κρήτη και εκλέχτηκε Δήμαρχος της Βικτώρια της Αυστραλίας με την ψήφο δημοτικών συμβούλων που οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σχεδόν τη διπλάσια ηλικία και ανήκουν σε αντίθετη πολιτική παράταξη.

Η ομογενής Δήμητρα Κλεισάρη έχει το ανώτατο αξίωμα του Δήμου Στόνινγκτον, ενώ η δράση της έχει ξεκινήσει από μικρή ηλικία στα επτά της χρόνια όταν και εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος του Μόνας ο πατέρας της Πολ Κλεισάρης, ο επί χρόνια δήμαρχος του Μόνας και υποψήφιος με το Εργατικό Κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

«Κατά κάποιο τρόπο, αισθάνθηκα από πολύ νωρίς ότι ανήκα σ’ αυτόν το χώρο. Μου έκανε εντύπωση πόσο απαιτητικός ήταν αυτός ο ρόλος, αλλά συγχρόνως και πόσο αποδοτικός. Πόση διαφορά έκανε στη ζωή των ανθρώπων που τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους», δηλώνει η ίδια αφού στα 19 της εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά στο Στόνινγκτον.

Στόχος της είναι να κάνει την ανατροπή με τις παρεμβάσεις της σε όσους περισσότερους τομείς μπορεί στο  Δήμο Στόνινγκτον με τους 110.0000 κατοίκους και τις οκτώ διαφορετικές περιοχές του Ανατολικού Διαμερίσματος της Βικτώριας.

«Ήξερα να ακούω, από πολύ νωρίς, τις απόψεις των άλλων και να μην καταλήγω σε εύκολα συμπεράσματα. Ήξερα να σέβομαι τους ανθρώπους, τις ιδέες, τα πιστεύω και τα αιτήματά τους. Ακόμη, να μην επηρεάζομαι από τους άλλους, αλλά να στηρίζομαι μόνο στο δικό μου κριτήριο. Μιλώντας, για παράδειγμα, για το δημοτικό συμβούλιο, σήμερα είμαστε εννέα διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις. Ο δικός μου ρόλος είναι να τους ακούω όλους με την ίδια προσοχή και να ζυγίζω το κάθε τι προσεκτικά πριν καταλήξω σε οποιαδήποτε απόφαση», συμπληρώνει.

Η νεαρή Δήμητρα με ρίζες από Εύβοια και Κρήτη δεν ξεχνά την Ελλάδα και την έχει επισκεφθεί ήδη 6 φορές καθώς αισθάνεται 100% Ελληνίδα. «Την Ελλάδα, την αγάπησα από την πρώτη στιγμή, παιδί ακόμη, που βρέθηκα εκεί με τους γονείς μου. Θαυμάζω την ιστορία της, λατρεύω τον πολιτισμό και την κουλτούρα της. Όσο για τους Έλληνες της πρώτης γενιάς, τρέφω απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση για ό,τι έχουν επιτύχει σ’ αυτήν τη χώρα», φανερώνει.

Δήμητρα Κλεισάρη

Δήμητρα Κλεισάρη