Το «παρών» στην αναβίωση της Ανάβασης Πάρνηθας, τον μοναδικό αγώνα αυτοκινήτων που ξεκίνησε να διεξάγεται πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (το 1932), έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο δημοφιλέστερος και ιστορικότερος αγώνας ανάβασης στην Αττική, διοργανώθηκε για τελευταία φορά το 1969 και αναβίωσε το 2017, με τη συμμετοχή ιστορικών αυτοκινήτων, από την Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει:

«Προς τιμή και στη μνήμη των παλιών αγωνιζομένων της κλασσικής διαδρομής 10χλμ, που άφησε εποχή, αναρτήσαμε πλάκα στο ιστορικό σημείο εκκίνησής της στο Μετόχι και κατόπιν 70 ιστορικά αυτοκίνητα ξαναέζησαν την δόξα και τις συγκινήσεις της ανάβασης. Η Ανάβαση της Πάρνηθας άνοιξε πριν από σχεδόν 90 χρόνια το δρόμο του Motorsport στη χώρα μας και είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε ξανά σε φάση εξωστρέφειας και πλήρους ανάπτυξής του στη χώρα μας.

Τα συγχαρητήρια όλων των συμμετεχόντων ήταν καθολικά για την μεγάλη επιτυχία της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο, αλλά και για τη διοργάνωση, αυτές της ημέρες, του Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό και την βούληση για διεθνή αναβάθμισή του, όπως επίσης και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Junior, στο τέλος Ιουλίου στη Μεγαλόπολη».

Τον υφυπουργό Αθλητισμού συνόδευαν οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, ο πρόεδρος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ Παναγιώτης Φωτεινόπουλος και ο εκπρόσωπός της στην Motorsport Greece Δημήτρης Βερναρδάκης, αλλά και η πρόεδρος του σωματείου «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (ΙΔΟΡΟ), Ολυμπιονίκης Όλγα Βασδέκη.

https://twitter.com/l_avgenakis/status/1401805713953939458