Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με την έρευνα της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Powergame, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 36,2% έναντι 23,6% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγράφοντας διαφορά 12,6 ποσοστιαίων μονάδων.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με 7%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜΕΡΑ25 και αυτό με 3,5%.

Δημοσκόπηση GPO

Η διασπορά πρόθεσης ψήφου σε άλλο κόμμα, σε λευκό ή άκυρο, σε αποχή καθώς και σε αναποφάσιστους συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Σε ό,τι αφορά στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί υπεροχή σχετικά με τη διαχείριση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα θεωρείται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση, με 45,6% έναντι 27,7% του Αλέξη  Τσίπρα, μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα (49,3% έναντι 19,6%) και είναι καλύτερος γνώστης των οικονομικών θεμάτων (47,2% έναντι 25,6%).

Δημοσκόπηση GPO

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η αξιολόγηση των υπουργών,.

Ο Τπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι στην πρώτη θέση με 74,5%, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 57,3%.

Στην τρίτη θέση δημοτικότητας βρίσκεται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 55,7%.

Δημοσκόπηση GPO