Για την προσφορά και συμβολή του στην αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας του Covid 19, βραβεύτηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ  Γ. Πατούλης στο πλαίσιο του 7ου Συμποσίου Ιατρικού Τουρισμού. Το βραβείο απένειμε ένα νεαρό κορίτσι που νόσησε από Covid 19 και το ξεπέρασε επιτυχώς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, χθες Δευτέρα 7 Ιουνίου και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βίωσε η ανθρωπότητα το τελευταίο διάστημα ήταν αφιερωμένη σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς, στην Πολιτεία και στους σύγχρονους Έλληνες Ευεργέτες, οι οποίοι με την προσφορά τους συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της Πανδημίας Covid-19.

Τον κ. Πατούλη καλωσόρισε  η Πρόεδρος της Med Professionals κα Ελένη Χόβρη.  

Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από τον  Όμιλο Επικοινωνίας Med-Professionals, το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ, την Great Greece for Ever και την Hellenic News of America.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και βραβεύθηκαν για τη συνδρομή τους στη διαχείριση της πανδημίας ο Υπουργός Υγείας κύριος Βασίλης Κικίλιας, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτας, ο ανθρωπιστής κ. Δημήτρης Καρκανοραχάκης, ιατροί, επιστήμονες, αλλά και επιχειρηματίες που έδρασαν με σημαντικά προγράμματα κοινωνικής ευθύνης τη φλέγουσα περίοδο της πανδημίας.

Παρέστησαν επίσης η Υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας του Υπουργείου Εργασίας κυρία Μ. Συρεγγέλα και ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Α. Λοβέρδος.

Γ. Πατούλης: « Τιμούμε σήμερα , την προσφορά και την αυταπάρνηση των σύγχρονων ηρώων, των ιατρών και νοσηλευτών μας»

Ο κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική βράβευση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: « Η σημερινή εκδήλωση εδώ στο Μουσείο της Ακρόπολης, ανανεώνει την από κοινού μας δέσμευση να κάνουμε την Ελλάδα, και την Υγεία του τόπου μας, ξανά, σπουδαία και ξακουστή». «Είμαι περήφανος, ομολογώ, για το βραβείο που παραλαμβάνω εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, για τις δράσεις και πρωτοβουλίες μας στο πρωτοφανές αυτό διάστημα των 15 μηνών που προηγήθηκε» τόνισε και πρόσθεσε:       «Στη χώρα μας, η πανανθρώπινη κρίση του COVID-19, φώτισε τις πιο σκληρές και ευάλωτες πλευρές της κοινωνίας μας, και, δίπλα σ αυτές, την προσφορά και την αυταπάρνηση των σύγχρονων ηρώων. Των γιατρών, των νοσηλευτών, των κοινωνικών λειτουργών, όσων συνέτρεξαν στον ανθρώπινο πόνο, στους πρεσβυτέρους, και τους  αβοήθητους. Και, ως Περιφερειάρχης Αττικής και Προέδρος του μεγαλύτερου Ιατρικού συλλόγου της χώρας, του ΙΣΑ, δηλώνω τον βαθύ σεβασμό μου για τον αγώνα των γιατρών μας, την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία των κοινωνικών μας λειτουργών, την αυτοθυσία των εθελοντών μας, και καμαρώνω για την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με τους 66 δήμους του λεκανοπεδίου στην αντιμετώπιση της μοναδικής αυτής υγειονομικής κρίσης».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ επισήμανε πως στο επίκεντρο των πολιτικών του είναι  η εξασφάλιση περισσότερων ευκαιριών για την διάσωση της ζωής των ευάλωτων συμπολιτών μας και διέτρεξε τις δράσεις της Περιφέρειας και του ΙΣΑ με έμφαση στη δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1110 που εξυπηρέτησε χιλιάδες συμπολίτες μας,  στη διενέργεια περίπου 40.000 rapid test  σε όλη την Αττική, στη στήριξη 42.254 επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από τα ΠΕΠ Αττικής, στην παροχή πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια σε βιοϊατρικό εξοπλισμό στα εργαστήρια του ΚΕΔΥ για τον ΕΟΔΥ, αλλά και στην παροχή εκατομμυρίων ευρώ για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του σημείωσε: « Η Αττική αλλάζει, αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται και πιστεύουμε, βαθύτατα, ότι σύντομα θα αποτελεί έναν Ιδανικό Προορισμό Υγείας Ευζωίας και Μακροζωίας που θα σκαρφαλώσει στις επιλογές των παγκόσμιων ταξιδιωτών με φόντο τον πολιτισμό την ιστορία της αιώνια Μητρόπολης του κόσμου, το κλίμα και την φυσική ομορφιά της. Χαίρομαι που συνδιοργανωτής της σημερινής εκδήλωσης είναι το  Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας-ΕLITOUR, μέσω του οποίου υπογράψαμε Σύμφωνο Συνεργασίας προσφατα με την EnterpriseGreece, -ώστε με όχημα την Αυτοδιοίκηση, να καταστήσουμε την Ελλάδα σημείο αναφοράς του Τουρισμού Υγείας – όπου η Αττική καλείται να αναλάβει, και θα έχει, κυρίαρχο ρόλο».