Τον έντονο προβληματισμό της αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρώτη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης κατά της επιχειρούμενης λειτουργίας των λατομείων στην περιοχή «Βαθειά Χούνη» στην Άνω Ραπεντώσσα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιουνίου , τέσσερις επικεφαλής  Δημοτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης (Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου-«Δημοτική Συμμαχία», Αντώνης Φειδοπιάστης-«Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή»,  Λευτέρης Κοντουλάκος-«Μπροστά Μαζί», Γιώργος Κατσικογιάννης-«Πεντελήθεν») έκαναν λόγο για «αρρυθμία» της δημοτικής Αρχής και εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με συναισθήματα αγωνίας, απογοήτευσης, έντονης ανησυχίας και προβληματισμού άφησε η Αντιπολίτευση την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την πρώτη συνεδρίαση (8.06.2021) της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για την αποτροπή της επιχειρούμενης επαναλειτουργίας λατομείων στο Πεντελικό Όρος.

Και αυτό διότι η Διοίκηση παρουσιάστηκε απροετοίμαστη, ανοργάνωτη, πρόχειρη, ασυντόνιστη, ελλειπής, ερασιτεχνική, βραδυπορούσα.

Χωρίς εισήγηση, με ελλειπή σύνθεση (έλειπε νομική ομάδα), με τη Δήμαρχο να αποχωρεί στο δεκάλεπτο λόγο ‘’ανειλημμένων’’ (λες και οι υπόλοιποι επικεφαλείς δεν είχαμε ανειλημμένες. Τις αφήσαμε όμως γιατί η πρώτη «ανειλημμένη» ήταν αυτή της Διαπαραταξιακής).

 

Έμειναν οι δύο κυρίες του ‘’Περιβάλλοντος’’, με έκδηλη την αγωνία και την μοναξιά τους (εκφράστηκε άλλωστε) να επωμιστούν το βάρος της ολιγωρίας  και της εκτελεστικής αρρυθμίας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, ως υπεύθυνα πολιτικά πρόσωπα, ζητήθηκε – απαιτήθηκε να κινηθεί ο Δήμος ‘’χθες’’ στους βασικούς άξονες, ως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 01.06.2021 προβλέπει :

1α) στην προσβολή – εξαφάνιση της Απόφασης της Αποκεντρωμένης της 13.04.2021 ενώπιον κάθε Αρχής που δίνει άδεια για διεξαγωγή ερευνών, χωρίς εξόρυξη, για προσδιορισμό κοιτασμάτων μαρμάρου στο Πεντελικό.

β) στην αρνητική γνωμάτευση κάθε εμπλεκόμενης Αρχής στην επιχειρούμενη λήψη απόφασης – έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ).

1. Την δια νόμου οριστική και αμετάκλητη προστασία του Πεντελικού Όρους. Όχι λατομεία στο Πεντελικό!

2. Σε άμεσες συνεργαασίες – συνέργειες με όμορους Δήμους – Περιφέρεια για συντονισμό δράσεων.

3. Παραστάσεις στο ΥΠΕΝ και στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.

Εξουσιοδοτήσαμε  – απαιτήσαμε από τη Διοίκηση να αναθέσει σε εξειδικευμένη ομάδα την νομικοτεχνική υποστήριξη του θέματος και θωράκιση των επιχειρημάτων του Δήμου. Ο αντίπαλος είναι ισχυρός και πιθανώς όχι μόνος του.

Ας διοικήσουν επιτέλους εκεί που πρέπει και όχι εκεί που δεν πρέπει.

Υ.Γ.: Προφανώς παραμένουμε, συμβάλλουμε, προτείνουμε, ελέγχουμε, μέσω της Διαπαραταξιακής την όλη εξέλιξη.

Λευκή Επιταγή ποτέ!»