Ψηφίστηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, επί της αρχής, το εργασιακό νομοσχέδιο.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Ν.Δ. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25. Επιφύλαξη για την Ολομέλεια δήλωσε η Ελληνική Λύση. Το νομοσχέδιο αναμένεται να έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια έως τις 17 του μηνός.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι καταψηφίζει μέτρα όπως άδεια πατρότητας 14 ημερών, γονική άδεια δύο μηνών και για τους δύο γονείς, πληρωμένη από τον ΟΑΕΔ, και άλλα ευνοϊκά μέτρα για τους εργαζομένους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για ένα νομοσχέδιο με πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που εκσυγχρονίζει τη νομοθεσία του 1980. «Δεν μπορούμε να πάμε στις επόμενες δεκαετίες με νομοθεσία του 1980» είπε χαρακτηριστικά. «Δίνει λύσεις σε ζητήματα της πραγματικής ζωής, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στις εξελίξεις».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το μόνο που θέλει να κάνει ο κ. Χατζηδάκης με το νομοσχέδιο είναι να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα και να βάλει πλάτη στους εργοδότες που δεν επιθυμούν κανόνες και έλεγχο. Όπως, παραδείγματος χάριν, οι τράπεζες στις οποίες το κόμμα του χρωστάει 340 εκατ.