«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι στρατιωτικοί δικαστές τα αρχεία που δείχνουν ποιοι ήταν παρόντες προ 12 ετών στο Μεγάλο Πεύκο για να ταυτοποιήσουν τα έξι πρόσωπα που έχει μηνύσει ο 32χρονος που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μέσα στο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο 32χρονος καταγγέλλει πως ο βιασμός που υπέστη κατ’ εντολή αξιωματικού έγινε την ημέρα της κατάταξής του στις Ειδικές Δυνάμεις, στο Μεγάλο Πεύκο. Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός τους, ο οποίος ξέφυγε από τα όρια, με τον στρατιώτη να φέρεται να έβρισε τον αξιωματικό, αλλά και πρόσωπο της οικογένειας του που είχε πεθάνει πρόσφατα.

Βάσει του ίδιου ρεπορτάζ, ο ο δικηγόρος του 32χρονου, οι τρεις στρατιώτες, οι οποίοι στις 21 Μάιου του 2009 συνέργησαν στον βιασμό του καταγγέλλοντος, είχαν καταγωγή από την Κρήτη. Επίσης, δύο ημέρες μετά το συμβάν τόσο το θύμα όσο και οι τρεις στρατιώτες έλαβαν αναβολή των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Έτσι το θέμα έχει αναστατώσει την Κρήτη και οι Κρητικοί κάνουν λόγο για καταγγελία που ακουμπά το νησί τους.

Η μήνυση στρέφεται συνολικά εναντίον έξι προσώπων. Κατά του λοχαγού για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς αυτός ήταν που έδωσε την διαταγή τριών στρατιωτών που πήραν μέρος στην σεξουαλική κακοποίηση, ένας φυσικός αυτουργός και οι άλλοι δύο συνεργοί, αλλά και δύο ψυχολόγων, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έπραξαν.

Μέχρι στιγμής στον εισαγγελέα έχουν καταθέσει μόνο ο άνδρας 32 ετών και η μητέρα του, που φέρεται να στηρίζει το παιδί της, το οποίο αποφάσισε να αποκαλύψει την προσωπική του ιστορία.