Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα στις 16.00 (ώρα Βρυξελλών), μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα έχει τετ α τετ με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, στη συνάντηση θα είναι μόνο οι δύο άνδρες και δεν θα συνοδεύεται ο κ. Μητσοτάκης από την ελληνική αντιπροσωπεία.

«Είμαστε υπέρ του εποικοδομητικού διαλόγου πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Και με πλήρη σεβασμό στις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει κάθε χώρα. Διαφορετικές θέσεις με την Τουρκία υπήρχαν και υπάρχουν. Σε πολλά ζητήματα οι θέσεις μας είναι διαμετρικά αντίθετες. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συζητάμε με τη γειτονική χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Πελώνη, υπογραμμίζοντας ότι «πάγια θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί».

«Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε. Η Ελλάδα επαναλαμβάνει με ειλικρίνεια τις πάγιες θέσεις της για όλα τα ζητήματα, σε κάθε ευκαιρία και σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο θα κάνει και τώρα», πρόσθεσε.