Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εκπομπής “Ώρα Ελλάδος”, στην τηλεόραση του OPEN, τα περιστατικά παρενοχλήσεων ελληνικών σκαφών του λιμενικού σώματος από τουρκικά σκάφη ήταν δύο.

Το άγνωστο περιστατικό

Πέραν του γνωστού λοιπόν περιστατικού που ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, στις 8 το πρωί του Σαββάτου, τουρκικό πλοίο παρενόχλησε ελληνικό σκάφος του Λ.Σ. που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, νότια της Λέσβου. Η Τουρκική ακταιωρός, παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ για λίγη ώρα είχε παράλληλη πορεία με το ελληνικό σκάφος. Τελικά, σύμφωνα με το OPEN το τουρκικό σκάφος προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό πλοίο.

Λίγες ώρες αργότερα, σημειώθηκε το περιστατικό που είχε ανακοινωθεί από το Λιμενικό Σώμα. Όπως ανακοίνωσε το Λ.Σ., το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και παρενοχλήθηκε με τον ίδιο τρόπο από τουρκικό σκάφος. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους τους πληρώματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Πρώτες πρωινές ώρες της 13-06-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Λέσβου, περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος.